Vágólapra másolva!
Július 13-16. között nemzetközi fogathajtó versenynek, augusztus 3. és 6. között nemzetközi díjugrató versenynek ad otthont a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpont.

A 2021-ben megálmodott Szilvásvárad Masters versenysorozat három lovassport szakágat fog össze, a díjlovaglás és díjugratás mellett nagy hangsúlyt fektetve a már jól ismert fogathajtó szakágra is. A sorozat célkitűzése, hogy Szilvásváradot ismét bekapcsolja a világ lovassport vérkeringésébe, valósággá vált. Az elmúlt két évben minden eseményt figyelembe véve több mint négyezer ló érkezett Szilvásváradra.

Európa egyik legnagyobb és legmodernebb lovas stadionja már bizonyított. A Szilvásváradi Lipicai Lovasközpont arénájában 2021 nyarán rendeztek először nemzetközi szintű díjugrató versenyt a Szilvásvárad Masters versenysorozat keretében. A lovasközpont a világ azon kevés versenypályájának egyike, mely minden lovassport szakágat egy helyen tud kiszolgálni.

Európa legjobb fogathajtói és díjugrató versenyzői újra Szilvásváradon Forrás: Szilvásvárad Masters(Császár fotó)

Stadionja 6500 néző befogadására alkalmas. Európa egyik legnagyobb területű négy évszakos talajjal rendelkező versenypályája és melegítőpályája fogadja a versenyzőket.

Az idén is 69 fogat méri össze tudását Európa egyik legnagyobb és legmodernebb lovas stadionjában. Mintegy 200 ló érkezik nemcsak hazai, hanem cseh, osztrák, román, szlovén, szerb, német istállókból és az Egyesült Államokból is.

A fogatok fiatal lovak (5-6-7 éves), egyesfogat, kettesfogat és négyesfogat kategóriában versenyeznek.

A program július 12-én szerda 13.00 órától állatorvosi felvezetéssel kezdődik. Július 13-07.14-én díjhajtás, július 15-én maratonhajtás, július 16-án akadályhajtás lesz. A fogatok minden nap 9 órától lépnek pályára.

Indul a Szilvásvárad Masters versenysorozat Forrás: Szilvásvárad Masters/Császár fotó

A nemzetközi díjugrató versenyre még folyamatosan érkeznek a nevezések. A szervezők közel 300 lovat és 20 nemzet lovasát várják. A díjugrató verseny világkupa forduló is lesz egyben, olimpiai minősítő versenyszámmal, mely az egyéni kvóták megszerzését segíti a 2024-es párizsi olimpiára.

A lipicai lovasközpont készen áll, hogy pályáján 2023 nyarán a világ legjobb díjugratói között is legendák szülessenek.

Ezen hétvégén is, augusztus 03-06. között is látványos lovasbemutatók szórakoztatják a közönséget.

Legyen részese a sikernek Ön is! Látogasson el július 13-16. között a nemzetközi fogathajtó versenyre ,augusztus 03-06. között pedig nemzetközi díjugrató versenyre Szilvásváradra, a Lipicai Lovasközpontba!