Az állapotáról beszélt a bukása után a Tour de France egyik legnagyobb esélyese

PAYS-BAS MEN HOMMES WIELRENNEN CYCLISME NEDERLAND MANNEN Horizontal
Slovenian Tadej Pogacar of UAE Team Emirates sprints away during the men elite 'Amstel Gold Race' one day cycling race, 253,6 km from Maastricht to Valkenburg, The Netherlands, Sunday 16 April 2023. BELGA PHOTO JASPER JACOBS (Photo by JASPER JACOBS / BELGA MAG / Belga via AFP)
Vágólapra másolva!
A kétszeres győztes Tadej Pogacar saját bevallása szerint még nincs tökéletes állapotban a Tour de France országúti kerékpáros körverseny szombati rajtja előtt.

- utalt az M4 Sport csatornának nyilatkozva a szlovén klasszis arra, hogy áprilisban egy bukás során megsérült a Liege-Bastogne-Liege-en. Ezután rátért a bilbaói rajtra: "Várom már, hogy kipróbálhassam a lábaimat az első szakaszon. Remélem, jól fogom magam érezni utána, és ez kitart a Tour végéig, mert éhes vagyok a sikerre."

Az UAE csapat 24 éves kiválósága beszélt várható rivalizálásáról a címvédő dán Jonas Vingegaard-ral is:

"Jonas megmutatta két hete a Critérium du Dauphiné megnyerésével, hogy milyen erős, és most azt mondta, hogy még nincs is százszázalékos állapotban, úgyhogy talán még jobb lesz.

- fejtette ki, ugyanis az első két baszkföldi etapon máris komoly hegyek várnak a mezőnyre.

A 26 esztendős Vingegaard megerősítette, hogy egyértelműen a végső győzelem a célja a Touron.

"Idén is meg akarom nyerni a Tourt, még ha ezúttal másként is indul a verseny. Nehéz megmondani, hogy jobb formában vagyok-e, mint tavaly, és

- jelentette ki a Jumbo-Visma sztárja.

Tadej Pogacar örül, hogy már a háromhetes verseny eleje is kihívást jelent Forrás: Belga via AFP/Jasper Jacobs

A rajtnál hazai pályán tekerő Mikel Landa az első két szakaszt emelte ki:

"Baszk vagyok, nagyon örülök, hogy itt vagyunk Bilbaóban, és a szűkebb hazámban versenyezhetek a Touron. Már az első szakaszon óvatosnak kell lennünk, hogy ne veszítsünk időt.

A brit bajnok Fred Wright remek felkészülés után érkezett a Tourra:

"Nemrég megnyertem a brit országúti bajnokságot, és nagy önbizalmat ad, hogy annak a mezét viselhetem egész évben. A Tour eleje kicsit hasonlítani fog az egynapos versenyekhez, nagyon nehéz lesz az első két szakasz. Az első héten még védenem kell a legjobbjainkat, aztán a másodikon, amikor már kicsit fárad a mezőny, talán sikerül bekerülnöm néhány szökésbe."

A világbajnoki bronzérmes belga időfutammenő, Victor Campenaerts közölte, csak a Critérium du Dauphiné közben vált biztossá az, hogy elindul a Touron.

"Ez a legnagyobb verseny, és a sprintszakaszokon lehet a legnagyobb esélyünk Caleb Ewannel. Igaz, hogy nem nyert sok mindent az idén, de bízunk benne. Lehet, hogy már a második napon összejön egy szökés, remélem, ugyanúgy mennek majd az emelkedők, mint a Dauphinén."

A holland Cees Bol a negyedik Tour de France-ára készül:

"Mindig nagyszerű érzés elindulni a Touron, mi a szakaszgyőzelmekre hajtunk. Sok élmény és szenvedés vár ránk. Mark Renshaw tanácsadóként segíti a csapatot, akinek jól jön majd a tapasztalata, az egyik kísérőkocsiban ott lesz velünk végig" - utalt a Giro d'Italia kétszeres szakaszgyőztesére.

A 2019-es győztes Egan Bernal alig több, mint egy évvel ezelőtt még ilyen állapotban volt Forrás: AFP

A 2019-ben Tourt, 2021-ben pedig Girót nyerő Egan Bernal az érzelmes visszatérést emelte ki azután, hogy tavaly januári balesete után 95 százalék esélye volt a lebénulásra.

"Még nem tudom, mire számítsak magamtól,

Az első két nap emelkedői nagyon kemények lesznek, szokatlanul kezdődik a Tour, ez a sprintereknek nem fog tetszeni" - mondta a kolumbiai klasszis.

A három nagy körversenyen összesen tíz szakaszt nyerő Simon Yates is a baszkföldi nyitányról beszélt:

"Szívesebben kezdem itt a Tourt, mint mondjuk Normandiában vagy Bretagne-ban, számomra ez kevésbé stresszes. Már az elején rostálódhat a mezőny. Én egyelőre nem gondolok arra, hogy mivel lennék elégedett az egész Touron, csak próbálom a legjobbamat nyújtani minden szakaszon."

Felix Gall, aki idén szakaszt nyert a svájci körversenyen, még a tapasztalatlanabbak közé tartozik.

"Ez az első Tourom, az elején biztosan nagyon izgulni fogok, mint ahogy mindenki. Egyelőre próbálom végigvinni a szakaszokat baleset nélkül. Alapvetően támogatnom kell Ben O'Connort, de néhány szakaszon benne lehetek szökésben is" - árulta el az osztrák bringás.