Begörcsölt lábakkal jutott tovább a franciák közönségkedvenc teniszezője - videó

tennis TOPSHOTS Horizontal HEADSHOT CLOSE UP ACTION FRENCH TENNIS OPEN
A 36 éves hazai kedvenc előzőleg a tavalyi Australian Openen szerepelt Grand Slam-tornán
Vágólapra másolva!
Drámai, csaknem négyórás csatában jutott be a második fordulóba Gaël Monfils kedden éjjel a francia nyílt teniszbajnokság férfi versenyében.

A 36 éves hazai kedvenc előzőleg a tavalyi Australian Openen szerepelt Grand Slam-tornán, majd az év nagy részét kihagyta sarokműtétje miatt. Ennek következtében jelenleg csak 394. a világranglistán, miközben 2016-ban hatodik is volt.

A 36 éves hazai kedvenc előzőleg a tavalyi Australian Openen szerepelt Grand Slam-tornán Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

Kedden a 42. helyen álló salakspecialistával, Sebastian Baezzel csapott össze, aki a múlt héten Fucsovics Mártont búcsúztatta a lyoni nyitókörben. Az argentin játékos az ötödik szettben egy labdamenetre volt az 5:0-ás előnytől, ám a Roland Garroson 2008-ban elődöntős Monfils a közönség tombolása közepette négy (!) brékkel megfordította a meccset, és 3:6, 6:3, 7:5, 1:6, 7:5-re nyert.

"Ez a pályafutásom két legjobb meccse közé tartozik. Görcsöltek a lábaim, de tele voltam adrenalinnal, holnap biztosan kemény regeneráció vár rám" - mondta a játéknap hőse, akire csütörtökön még nehezebb ellenfél vár a hatodik kiemelt dán Holger Rune személyében.