Továbbra is kórházban tartják a fának ütköző kerékpárost

cycling Horizontal
Team Deceuninck's Julian Alaphilippe of France puts on his World Champion 2021 jersey after crossing the finish line of the 5th stage of the Tirreno Adriatico cycling race, 155 km from Sefro to Fermo, on March 11, 2022. (Photo by Luca Bettini / AFP)
Vágólapra másolva!
A világbajnok kerékpáros, Julian Alaphilippe továbbra is kórházban van, miután fának ütközött a vasárnapi Liege-Bastogne-Liege egynapos országúti viadalon.

A francia kerékpáros hatvan kilométerrel a cél előtt nagy bukással az útmenti árokba zuhant és egy fa tövének csapódott.

A 29 éves versenyzőt azonnal kórházba szállították, ahol kiderült, hogy eltört két bordája és a lapockája, valamint a tüdeje is megsérült.

A világbajnok bringás csapata, a Quick-Step Alpha Vinyl szerint Alaphilippe számára további megfigyelési időszakra van szükség a rehabilitáció megkezdése előtt, így még nem hagyhatja el a kórházat. Mindeközben csapattársának, a szintén nagyot bukó Ilan van Wildernek megműtötték az állkapcsát. A 21 éves belga ugyan hazatérhetett, de kénytelen kihagyni a május 6-án Magyarországról rajtoló Giro d'Italiát.

Forrás