Vágólapra másolva!
Alig egy héttel azután, hogy Szemerei Levente 1:04:39-et futott Rijekában, Csere Gáspár tovább javította az elmúlt tíz év legjobb félmaratoni eredményét - írja a MASZ hivatalos oldalán.

A BEAC riói olimpikonja vasárnap reggel Párizsban állt rajthoz a félmaratoni távon, és 1:03:54-es idővel a bravúros 9. helyen ért célba a kb. 20 ezer fős mezőnyben.

„Kemény futás volt, de számítottam rá, hogy ilyen lesz. Szerettem volna 64 perc alá bemenni, amit azért már nem adnak ingyen" – kezdte értékelését a MASZ honlapjának az egyéni csúcsán bő egy percet javító atléta. „Jól ment már a legelejétől, de nehezítő körülményként kb. 2 fokban kellett futni, ami egy kicsit hideg, és maga a párizsi pálya sem teljesen sík, mondhatni technikás.

A 30 éves futó egyéni csúcsa a félmaratoni távon 1:04:55 volt, amit Berlinben futott még hét évvel ezelőtt: „Az egy közel tökéletes futás volt, ott sík pálya és nagyobb boly volt, igaz az egy nagyon korán jött jó eredmény volt a pályafutásomban. Az elmúlt években nem is tudtam ezt túlszárnyalni, igaz inkább a maratoni távra koncentráltam jobban, de pár éve már érzem, hogy a lábamban van egy hasonlóan jó időeredmény."

Csere Gáspár először járt Párizsban, ez a világváros korábban még kimaradt neki. Várost nézni a verseny előtt nem volt alkalma, péntek déli érkezése óta a könnyebb futások alkalmával érték őt impulzusok a francia metropolisz kapcsán. Ugyanakkor bízik benne, hogy egy nap még visszatérhet ide, méghozzá feleségével, akinek ez az egyik kedvenc városa.

Csere Gáspár nagyon szeretne kijutni a nyári müncheni Európa-bajnokságra Fotó: Polyák Attila - Origo

„A tavalyi felkészülésem is hasonlóan jól sikerült, de akkor nem nagyon voltak versenyek a járvány miatt.

– tekintett előre a 2016-os riói olimpián hazánkat képviselő sportoló, aki legújabb hazai ellenfeléről sem feledkezett meg.

„Gratulálok a Szemerei Leventének, aki nemrég egy hasonlóan szép félmaratoni időt futott, ráadásul debütáló versenyén ezen a távon. Örülök, hogy a személyében van egy új versenytársam" – mondta rendkívül sportszerűen Csere Gáspár.