Rafael Nadal gyógyíthatatlan betegségben szenved

tennis Horizontal
Spain's Rafael Nadal celebrates with the Norman Brookes Challenge Cup trophy following his victory against Russia's Daniil Medvedev in their men's singles final match on day fourteen of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 31, 2022. (Photo by Martin KEEP / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Vágólapra másolva!
Alig két hónappal ezelőtt az is kétséges volt, hogy egyáltalán teniszezhet-e valaha még a spanyol szupersztár. Rafael Nadal csattanós választ adott: megnyerte az idei év első Grand Slam tornáját Melbourne-ben. Érte ez el úgy, hogy hogy a lábproblémái mára krónikussá váltak, nem lehet meggyógyítani.

Huszonegyedszer nyert Grand Slam-versenyt a tenisz egyik, ha nem a legnagyobb királya. Rafael Nadal, aki így már egyedül ül azon a trónon, amit az ausztrál bajnokságig meg kellett osztania Roger Federerrel és Novak Djokoviccsal. A balkezes spanyol világsztár elmondhatja magáról, ilyet előtte még senki sem ért el, ráadásul maga sem igazán hitt a sikerben - írja a Ripost.

„Két hónapja operálták a bokáját, arról is hallani lehetett, hogy már csak magánszorgalomból ütögeti a labdákat az akadémiáján"

– mondta még a Medvegyev elleni finálé előtt Boris Becker, aki hat alkalommal diadalmaskodott Grand Slam tornákon. „Szerintem, bár valóban kiváló formában játszik, de meg fog remegni a keze, hiszen győzelmével egyeduralkodó lesz a teniszvilág trónján."

Rafael Nadal gyógyíthatatlan betegségben szenved Forrás: AFP/Martin Keep

Becker tévedett, hiszen Nadal – igaz, öldöklő küzdelemben – kézremegés nélkül (2:6, 6:7 (5-7), 6:4, 6:4, 7:5) nyerte meg élete egyik legnehezebb mérkőzését az orosz ellenfelével szemben.

„Igen, kétségkívül ez volt karrierem legnagyobb visszatérése" – nyilatkozta boldogan és nagyon fáradtan Rafael Nadal, amikor már meg tudott szólalni a finálét követően. „Nem voltam felkészülve egy ilyen küzdelemre. Nem is volt időm annyit edzeni, hogy elég legyen. Mégis nyertem. Mindent kiadtam, ami bennem volt. Nagyon fáradt vagyok még, a bulizás is elmarad."

Nadal hozzátette, nem érzett fájdalmat, nem kellett semmi másra koncentrálnia, csak a játékra.

„Azt viszont nem tudom, mit hoznak a holnapok" – jelentette ki. „Ma szabadnak és boldognak éreztem magam, mert csak teniszeztem. Ez többet számít, mint bármely statisztika" – utalt a huszonegyedik GS-győzelmére.

„Azt tudni kell, hogy a lábproblémáim mára krónikussá váltak. Lehetetlen meggyógyítani.

Tudom, a sérülés pályafutásom hátralévő részében még elkísér."