Az utolsó pillanatban lépett vissza a US Opentől a britek sztárteniszezője

tennis Horizontal
Johanna Konta nem lesz ott Wimbledonban
Vágólapra másolva!
A britek első számú női teniszezője, a magyar származású Johanna Konta néhány órával a nyitómérkőzése előtt visszalépett a US Opentől.

A BBC Sport információi szerint a 30 éves játékos a francia Kristina Mladenovic ellen lépett volna pályára az első fordulóban, azonban az utolsó pillanatban visszalépett az amerikai Grand Slam-tornától. Konta döntésének hátterében a régóta tartó sérülése áll, amely a jelek szerint még mindig nem jött teljesen rendbe.

A magyar származású teniszező többek között a tokiói olimpián és Wimbledonban sem indult, az Australian Openen pedig már az első körben sérülés miatt kénytelen volt feladni a küzdelmeket.

Johanna Konta nem lesz ott a US Openen Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

Mindeközben a 18 éves Emma Raducanu ellenfele, a 13. kiemelt amerikai Jennifer Brady, aki az Australian Openen döntős volt, térdsérülés miatt lemondta részvételét a US Openen.

A britek tehetséges tinédzsere Brady helyett a svájci Stefanie Vogele ellen kezdi majd a viadalt, aki élete első Grand Slam-versenyére készül. Raducanu, aki Wimbledonban szenzációsan teljesített és egészen a legjobb 16-ig menetelt, arra készül, hogy New Yorkban is letegye a névjegyét.

A férfiaknál a hetedik helyen álló orosz Andrej Rubljov három szettben verte a 42 éves Ivo Karlovicot, a mezőny legidősebb tagját.

A sportág történetének eddigi legtöbb ászát ütő horvát óriás utolsó US Openjén a selejtezőből küzdötte fel magát a főtáblára.

Az 1 óra 35 perces meccs második szettjében Rubljov mindössze egy labdamenetet vesztett adogatóként.

A 42 éves Ivo Karlovic karrierje utolsó US Open versenyén vett részt Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Al Bello

A Karlovichoz hasonlóan utolsó US Openjére készült francia Gilles Simon azért lépett vissza, mert az edzője koronavírusos lett, ő pedig kontaktszemélyként karanténba kényszerült.

A torna főtábláján érdekelt két magyar, Fucsovics Márton és Gálfi Dalma kedden kezdi meg szereplését New Yorkban.