Sidi Péter: Nem én hoztam szégyent Magyarországra

Sidi Péter Közéleti személyiség foglalkozása olimpikon sportoló SZEMÉLY
London, 2012. augusztus 6. Sidi Péter a 2012-es londoni nyári olimpia férfi kisöbű sportpuska 3x40 lövéses összetett számának döntőjében a Királyi Tüzérségi Laktanyában 2012. augusztus 6-án. A magyar versenyző a hatodik helyen végzett.. MTI Fotó: Kollányi Péter
Vágólapra másolva!
Egészen abszurd dolgok történtek a sportlövők indiai VK-versenyén még március végén, ahol a magyar csapat tagjai nem álltak ki a viadalra, mert összevesztek egymással. Sidi Pétert Fair Play-díjas versenyzőként rendkívül bántja, hogy a nevét az elmúlt hetekben újabb és újabb emberek próbálják besározni, miközben a magyar sport történetében valóban példátlan dolog esett meg velük Új-Delhiben.

Sidi Péternek feltett szándéka tisztázni a nevét, noha elmondása szerint ideális esetben már rég Tokióval és a közelgő olimpiával kellene foglalkoznia.

A sportoló szerint a rágalomhadjárat és a félrevezetés ugyanakkor nem vezet, nem vezethet eredményre, így közleményt adott ki az ügyben.

„A Magyar Sportlövő Szövetség (MSSZ) általam nagyra tartott elnöke, Nagy György az indiai eset óta lépten-nyomon nyilatkozik, ám ezek a megnyilvánulások féligazságokkal vannak tele, amelyeket reményeim szerint csupán a tájékozatlanság, nem pedig a rosszindulat szült" – mondta Sidi. Hozzátette, ilyen például, hogy a nemzetközi szövetség, az ISSF technikai igazgatójától érkezett levélnek éppen a lényegi részét nem említi az elnök, pedig a nemzetközi technikai igazgató kerek-perec levezette:

Sidi Péter szeretné tisztázni a nevét Forrás: MTI/Kollányi Péter

„Hogy ne kelljen a példátlan visszalépésről beszélni, Nagy elnök úr egyre több alkalommal hozza elő interjúiban a csapat nevezésének kérdését is, azt állítva, hogy én neveztem be önhatalmúlag, utólag a csapatot. Ebben a témakörben

sajnos elnök úr vagy nem ismeri a szabályokat, vagy csak arra törekszik, hogy rossz színben tüntessen fel engem, akár hazugság árán is. Őszintén gondolom, hogy előbbiről van szó"

– tette hozzá.

Az ISSF Világkupa nevezési listája Forrás: Sidi Péter

A 42 éves versenyző arra is felhívta a figyelmet, hogy – Nagy úr szavaival élve – nem pocskondiázza sem versenyzőtársait, sem másokat.

„És nem is rágalmazok senkit. Ellentétben az elnökkel, akihez érkezett egy levél egy sportszerető testnevelő tanártól (amelyben felháborítónak tartja az Indiában történteket), és amelyet ő úgy küldött tovább az elnökség tagjaihoz, hogy szerinte ez az én irományom. Ahelyett, hogy odafigyelt volna annak tartalmára. Mindezek fényében csoda, hogy az általa felállított és elnökölt Fegyelmi Bizottság engem elmarasztaló ítéletet hozott?

Nagyon bánt, hogy én vagyok célkeresztben, miközben nem én hoztam szégyent Magyarországra!"

Sidi a levelében hozzátette, Nagy Györgyöt becsületes, jó szándékú embernek ismerte meg, és nagyon bízik benne, hogy be tudja ismerni a mostani, prekoncepciójából fakadó hibát, és elnézést kér a téves információkon alapuló gyanúsításért.

„A magyar sport érdeke, hogy Tokióban a lehető legjobb eredményeket szállítsuk, éppen ezért itt az ideje, hogy végre ismét csak a sportra és a felkészülésre koncentráljunk" – mondta Sidi.