Élete legnagyobb feltámadását mutatta be Roger Federer - videó

Horizontal
Switzerland's Roger Federer celebrates after winning the fourth set against Tennys Sandgren of the US during their men's singles quater-final match on day nine of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 28, 2020. (Photo by Manan VATSYAYANA / AFP) / IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE
Vágólapra másolva!
A 20-szoros Grand Slam-bajnok Roger Federer hét mérkőzéslabdát hárítva bejutott az elődöntőbe a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

A svájci sztár kedden az amerikai Tennys Sandgrennel játszott, és a világranglista 100. helyezettje alaposan meglepte őt a második és harmadik szettben. Az ekkor sokat rontó, 38 éves Federert figyelmeztették trágárság miatt, majd hosszabb orvosi ápolásra is kiment az öltözőbe.

Roger Federer óriási feltámadást mutatott be és az elődöntőbe jutott Forrás: AFP/Manan Vatsyayana

Az igazi dráma a negyedik felvonásban következett, amikor a Grand Slam-verseny meglepetésembere fogadóként 5:4-nél nem tudott élni három meccslabdával, majd a rövidítésben - melyben már 6-3-ra vezetett - további négyet elpuskázott.

A rövidítésben négy meccslabdát hárított:

Az utolsó játszmában aztán a hatszoros bajnok 3:2-nél brékelte elfáradó riválisát, és onnan már nem engedte ki a kezéből a mérkőzést, amely 3 óra 31 percig tartott.

Federer a négy között a címvédő Novak Djokoviccsal vagy Milos Raoniccsal találkozik, a szerb és a kanadai teniszező negyeddöntője 9.15 körül kezdődik a Rod Laver Arenában.

Federer (svájci, 3.)-Sandgren (amerikai) 6:3, 2:6, 2:6, 7:6 (10-8), 6:3

nők:
Barty (ausztrál, 1.)-Kvitova (cseh, 7.) 7:6 (8-6), 6:2
Kenin (amerikai, 14.)-Dzsabur (tunéziai) 6:4, 6:4

A női világranglista-vezető Ashleigh Barty és Sofia Kenin elődöntőbe jutott a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon, ahol majd egymással mérkőznek meg.

A keddi negyeddöntőben mindketten két szettben bizonyultak jobbnak ellenfelüknél, az ausztrál Barty a hetedik helyen kiemelt cseh Petra Kvitovánál, míg a 14. helyen rangsorolt Kenin a tunéziai Onsz Dzsaburnál.