Sarapova szerint jobbkor nem is vonulhatott volna vissza

people Vertical
Russian tennis player Maria Sharapova poses as she arrives to the Vanity Fair Party following the 88th Academy Awards at The Wallis Annenberg Center for the Performing Arts in Beverly Hills, California, on February 26, 2017. / AFP PHOTO / JEAN-BAPTISTE LACROIX
Vágólapra másolva!
Marija Sarapova, a korábbi világelső játékos azt mondta, hogy éppen a kellő időben hagyott fel a profi tenisszel. A 33 éves orosz klasszis február végén jelentette be visszavonulását.

"A legjobbkor fejeztem be, különben még most is azon járna az eszem, hogy mikor lesz a következő edzés, meg hogy mi szükségem nekem erre" - idézte nyilatkozatát a profi női teniszezőket összefogó WTA sajtószolgálata. Sarapova szerint a koronavírus-járvány a sportot illetően is számos kérdést vetett fel, és az ő döntését is befolyásolta.

Marija Sarapova a legjobbkor vonult vissza Forrás: AFP/Jean-Baptiste Lacroix

A WTA március elején határozott úgy, hogy a pandémia miatt leállítja a tornákat, jelenlegi állás szerint július vége előtt nem lesz lehetséges az újrakezdés.

Sarapova 2005 augusztusában került először a világranglista élére, amelyet 2012-ig öt alkalommal, összesen huszonegy héten át vezetett. Ötszörös Grand Slam-tornagyőztes: kétszer diadalmaskodott a Roland Garroson, valamint egyszer-egyszer az Australian Openen, Wimbledonban és a US Openen.

Összesen 36 WTA-tornát nyert meg egyéniben, és van olimpiai érme is: 2012-ben, Londonban szerzett ezüstöt.