Műtét után három hónapos kihagyás vár az olimpiai bajnokra

Horizontal 800 METERS
Kenya's David Lekuta Rudisha (L) celebrates after winning the Men's 800m Final during the athletics competition at the Rio 2016 Olympic Games at the Olympic Stadium in Rio de Janeiro on August 15, 2016. / AFP PHOTO / Adrian DENNIS
Vágólapra másolva!
Megműtötték a kétszeres olimpiai bajnok kenyai atléta, David Rudisha bokáját, három hónapos kihagyás vár rá.

Michel Boeting, a sportoló ügynöke elmondta: Rudisha másfél héttel ezelőtt kenyai otthona közelében sétált, amikor az egyenetlen talajon megbicsaklott a lába. Először nem gondolta, hogy komolyabb baja lenne, így óvatosan, sérült testrészét nem túlterhelve folytatta az edzéseket. Miután napokkal később sem lett panaszmentes, orvoshoz fordult, aki megállapította, hogy eltört a bal bokája, amelyet aztán megműtöttek.

Boeting hozzátette:

Rudisha várhatóan három hónap múlva tud újra edzeni.

Kiemelte: ez a kihagyás aligha lesz jelentős hatással a futó eredményeire, tekintve, hogy a világjárvány miatt egyelőre nem rendeznek a sportágban nagy nemzetközi versenyeket.

Rudisha 2012-ben és 2016-ban is megnyerte az olimpián a 800 méteres futószámot, amelyen 1:40.91 perccel ő a világcsúcstartó. Sérülések és magánjellegű problémák miatt legutóbb 2017-ben versenyzett.