Vágólapra másolva!
A várpalotai gálán voltak nagy meccsek, nagy ütések, és egy nagy visszatérő is.

Alig öt héttel az április 27-i székesfehérvári gála után, a Felix Promotion International, hazánk piacvezető profi ökölvívó promóciós cége újra a ringbe, illetve a ring köré várta a legjobb magyar hivatásos bunyósokat, illetve a sportág elkötelezett szurkolóit.

A gála főmérkőzését a WBO nemzetközi bajnoka, a szervezet cirkálósúlyú világranglistájának vezetője, a mind a 23 profi mérkőzését megnyerő (15-öt kiütéssel) Szellő Imre. A ceglédi klasszis nem titkolja, az idei évre nagy tervei vannak, amire jól fel kell készülnie. Ezt a célt szolgálta az argentin Juan Ezequiel Basualdo elleni mérkőzés. A 11-3-1-es mérleggel érkező argentin vigyázni kellett, mert tizenegy győzelméből tízet is kiütéssel ért el, és a harcos dél-amerikai iskolát soha nem szabad lebecsülni.

Szellő bekezdett, már az első percben megcsípte az argentint,

majd kétszer is letérdeltette egy-egy kemény testütéssel.

A második menet sem hozott neki szerencsét, Sasvári Tamás mérkőzésvezető az újabb térdelés után leléptette Basualdót. Jó lett volna, ha Szellő ki tudja magát bunyózni, de az egyenlőtlen küzdelmet nem volt értelme továbbengedni.

Szellő Imre (jobbra) ezúttal is igazolta, hogy megérett egy komoly címmérkőzésre Forrás: Felix Promotion

Most már jöhet egy igazán nagy meccs, mondjuk a WBO Gold bajnoki címért.

A gála további mérkőzésein a második meccsén kötelek közé lépő Kiliti Tamás, ahogy öt héttel korábban Fehérváron, úgy ezúttal is Kovács István léphetett szorítóba, annyi jól sikerült az a meccs. Míg a két bunyós első találkozását K.O.-val nyerte Kilit, addig ezúttal négy menet után egyhangú pontozással győzött Kiliti, az új pehelysúlyú reménység.

Az ugyancsak Fehérváron debütáló váltósúlyú Sárközi Attila ezúttal egy kiegyenlített csatát hozó négymenetes mérkőzésen egyhangú pontozással győzte le Rózsás Gyulát. Az eddigi mind az öt profi meccsét megnyerő cirkálósúlyú Urbán Ferenc a bosnyák Kemal Dervozzal találkozott, aki a második menetre már nem tudott kijönni –

megsérült a keze, a segítői alig tudták róla levenni róla a kesztyűt.

A korábbi váltósúlyú magyar bajnok, a WBO jelenlegi nagyközépsúlyú nemzetközi bajnok, a veretlen (14-0-2) Kis Máté a szerb-német Geard Ajetovic ellen húzott kesztyűt. A roppant rutinos szerbet eddigi 53 profi meccsén egyszer sem tudták kiütni, azaz hihetetlenül ütésálló. A mérkőzés egyoldalú küzdelmet hozott, hiszen

az első hat menetben jóformán csak a szegedi bunyós dolgozott meg pénzéért,

Ajetovic pedig kettős fedezéke mögé bújva fogadta a rohamokat.

Kis Máté (jobbra) megdolgozott a nézők tapsáért Fotó: Polyák Attila - Origo

Az utolsó előtti menetben aztán a szerb is mutatott egy kis bunyót, de egy pillanatig nem volt kétséges, hogy a nyolcadik menet végén Kis Máté győzelmét hirdetik ki egyhangú pontozással.

A WBF korábbi nemzetközi bajnoka, Baran Attila több mint öt éve, 2014 áprilisában lépett utoljára szorítóba, amikor vereséget szenvedett Baranyi Richárdtól. Most egy kimondottan jó meccsen bokszolt három menetet Kiss István ellen, akinek ekkor sérülés miatt fel kellett adnia a mérkőzést