Vágólapra másolva!
Előbb viszont a 2017-es évet készülnek méltóképpen lezárni a december 15-i székesfehérvári gálával. Az első számú hazai profi istálló vezetőjét arra kértük, értékelje a mögöttünk hagyott, sikerekben gazdag évet. Sok, várhatóan remek összecsapás mellett az este egyik kiemelt mérkőzése lesz a hazai közönség előtt magyar bajnoki címért kötelek közé lépő Törteli Balázs Szabó Zoltán elleni csatája.

A székesfehérvári Lakeside Hotel már jól ismert, több sikeres Felix-gálának helyet adó konferencia központjában búcsúztatja a 2017-es évet a Felix Promotion. A gála programja az első számú hazai profi istálló új generációnak nevezett fiataljaira van kihegyezve: szorítóba lép ifjabb Berki Ferenc, a profi karrierjét három meccsen elért három győzelemmel kezdő Bacskai Balázs, valamint a hazai közönség előtt a kisváltósúly magyar bajnoki övéért Szabó Zoltán ellen kesztyűt húzó Törteli Balázs is. A WBO ifjúsági Európa-bajnoka, Egedi „Ewing" Renátó viszont egy makacs sérülés miatt nem tudja vállalni a szereplést.

Egedi Renátó nem lép ringbe, de a többiekre számíthatunk péntek este Forrás: Felix Promotion

Amiben viszont biztosak lehetünk, hogy a 25 éves, 14-1-es mérleggel álló, székesfehérvári születésű Törteli Balázs ki fogja szolgálni a hazai közönséget, már csak azért is, mert Szabó Zoltán (18-9) ellen a kisváltósúly magyar bajnoki öve lesz a tét. „Mint mindig, most is nagyon keményen és elszántan készülök erre a meccsemre is.

Erősebb leszek ebben a súlycsoportban. Szabó ügyes, szívós, minden hájjal megkent ökölvívó, nagyon komolyan veszem. Kemény meccs lesz, az biztos!" – idézi Törtelit a Felix Promotion honlapja.

A másik oldal hasonló udvarias, de magabiztos válasza sem váratott magára. „Minden nap keményen edzek, már egy ideje csak ez a küzdelem lebeg a szemem előtt. Nem hiszem, hogy a formámmal vagy az elszántságommal bármilyen probléma lenne.

De beképzeltség nélkül mondom, legyőztem már komolyabb ellenfeleket profi pályafutásom során mint Törteli. Hasonló bokszot csinálunk mindketten, látványos, közönségszórakoztató mérkőzést várok. Győzzön a jobb!" – mondta Szabó Zoltán.

Mindenki sikeresen átesett a csütörtöki mérlegelésen:

És, ha már győzelmeknél és sikereknél tartunk, arra kértük Rácz Félixet, a menedzseriroda vezetőjét, hogy értékelje a 2017-es évet, ami számos remek eredményt hozott a Felix Promotion számára. Ő azonban nem az öveket kezdte el felsorakoztatni, hanem valami mással nyitott.

Azok a srácok, gondolok itt olyanokra, mint Szellő Imre, Kovács Zoltán, Egedi Renátó, Törteli Balázs, ifjabb Berki Ferenc most jutottak el arra a szintre, hogy már komoly célokért léphetnek ringbe, és nem csak hazai szinten."

Rácz Félix külön kiemelte, hogy a gálák minden esetben hozták az általa és a szurkolók által elvárt színvonalat, az utolsó nyolc-kilenc show-t egyetlen kivételtől eltekintve telt ház előtt rendezték, és az M4 Sporton sugárzott élő közvetítések nézettsége is kiemelkedő volt.

Olyan persze nincs, hogy minden tökéletes legyen, egy pici hiányérzete így a promóternek is van. „Azt nagyon sajnálom, hogy a nagypehelysúlyú Kovács Zoltán, aki már az ötödik helyen áll a WBO világranglistáján, nem tudta másodszor is megvédeni az Európa-bajnoki címét. Sajnos sérülések, illetve egy tanzániai ellenfelének a vízumproblémái is közbeszóltak, hogy idén nem tudott annyi meccset bokszolni, amennyit szerettünk volna."

Nem csak Kovács Zoltánon (szemben) múlt, hogy csak egyszer tudta megvédeni a WBO nagypehelysúlyú Európa-bajnoki övét Fotó: Szabó Gábor - Origo

A Felix Promotion egyik idei nagy sikere volt, hogy „megszerezte" az elmúlt évek egyik legjobb hazai amatőr bunyósát, Bacskai Balázst. A 29 éves középsúlyú bokszolót erőltetett menetben, de azért kellő körültekintéssel építi fel a szervezet, és nyilvánvaló, hogy képességei és eltökéltsége alapján nagy sikerekre hivatott. „Benjire jövőre is hasonló tempó, azaz négy-öt mérkőzés vár majd. Kicsit későn kapcsolódott be a profi világba, mérkőzésszámban utol kell érnie az élmezőnyt, és a ranglistán elfoglalt helyét tekintve is fentebb kell kapaszkodnia."

Ahogy idén, úgy 2018-ban is várható vérfrissítés a Felix Promotion soraiban, de Rácz Félix szerint nem az a fontos, hogy behúzzanak egy újabb nagy nevet. „Ahogy mondtam, ez most egy nagyon jó csapat,

A ringen kívül is megvannak azonban a célok, és ez nem feltétlenül a növekedést jelenti, bár bizonyos keretek között erre is szükség van.

Rácz Félix minél több bokszolóját juttatná olyan övhöz, amilyen Szellő Imre derekát ékesíti Fotó: Polyák Attila - Origo

„Nagyképűség nélkül mondhatom, hogy a Felix Promotion jelenleg a kelet- és közép-európai régió legerősebb szervezete. Én úgy látom, hogy éppen ideális most a méretünk:

Egyféle mediátor szerepet látunk el: a gáláinkra most már rendszeresen bekéredzkednek olyan feltörekvő bunyósok, akik szeretnének előre lépni, illetve felhívni magukra a figyelmet, ahogy a pénteki gálán a veretlen német testvérpár, Tony és James Kraft is teszi majd."

A promóter kiemelte, a sikerekben elvitathatatlan szerepe van a gálákról tudósító médiumoknak, és persze azoknak a bokszrajongóknak, akik most már menetrendszerűen csinálnak telt házat minden egyes rendezvényen. „Most már van egy hét-nyolcszáz fős mag, amelyik szinte mindenhová elkísér bennünket, és persze ott vannak a rendező városból és környékéről érkező szurkolók is. Miután mi is érzékeljük, hogy rendre nagyon gyorsan fogynak el a jegyek, és jócskán lenne még érdeklődő,

Érdeklődésben Székesfehérváron sem lesz hiány, ahol várhatóan 12 mérkőzést láthatnak majd a szurkolók.

Felix Promotion gáláin jövőre sem lehet majd panasz a hangulatra Fotó: Polyák Attila - Origo

És újabb állandó szurkolókat is szerezhet a profi boksznak a Felix Promotion: a szervezők célja ugyanis, hogy a hazai ökölvívás minél népszerűbb legyen a fiatalok körében is, így – a rajongói bázis szélesítésének szellemében – minden 14 év alatti fiatalnak lehetősége lesz, amolyan karácsonyi ajándékként a helyszínen megtekinteni a gálát egy egyszerű regisztráció után. Regisztrálni a www.felixpromotion.hu/karacsony webcímen lehet. A bokszgálán további extra ajándékokat sorsolnak ki az ifjú szurkolóknak.

Az M4 Sport által ezúttal is élőben közvetített rendezvénnyel kapcsolatos bővebb információkért, beleértve a belépőjegyek vásárlásával kapcsolatos részleteket, keresse fel a vállalkozás hivatalos honlapját, a www.felixpromotion.com oldalt, míg az exkluzív képi és videós tartalmakért érdemes csatlakozni a Felix Promotion Facebook-oldalához is.