Kanadai arannyal zárult az északisí-vébé

Nordic Ski World Championship in Lahti cross country nordic
Alex Harvey from Canada (r) finishes in front of Sergej Ustjugow from Russia at the men's 50 km mass start freestyle cross-country event at the Nordic Ski World Championship in Lahti, Finland, 5 March 2017. Photo: Hendrik Schmidt/dpa-Zentralbild/dpa
Vágólapra másolva!
A kanadai Alex Harvey nyerte az északisí-világbajnokság utolsó aranyérmét vasárnap a finnországi Lahtiban, a férfiak 50 kilométeres versenyében.

A 28 éves versenyző ezzel pályafutása második világbajnoki címét ünnepelhette, de egyéniben az elsőt: korábban 2011-ben a csapatsprintben végzett az élen.

Alex Harvey első egyéni vb-aranyát ünnepelhette Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Hendrik Schmidt

Mögötte a mostani vb-n már két arany- és két ezüstérmet nyert orosz Szergej Usztyugov végzett a második, a hazai közönség előtt versenyző Matti Heikkinen pedig a harmadik helyen. A sokáig élen álló, a világbajnokság korábbi versenyein balszerencsés norvég Martin Jonsrud Sundby ötödik, míg honfitársa, a címvédő Petter Northug nyolcadik lett.

Ez volt a világbajnokság záró száma, az összesített éremtáblázatot a norvégok nyerték 7 arany-, 6 ezüst- és 5 bronzéremmel - hét első helyükből hatot a női sífutók szereztek, akik az összes számot megnyerték.

Eredmények:
sífutás, férfi szabadstílusú 50 km, világbajnok:
Alex Harvey (Kanada) 1:46:28.6 óra
2. Szergej Usztyugov (Oroszország) 0.6 másodperc hátrány
3. Matti Heikkinen (Finnország) 1.4 mp h.