Kétszer is lemondtak az orvosok Gyurta edzőjéről

Széles Sándor
Széles Sándor, a magyar úszóválogatott mesteredzője instruálja az úszókat a hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszodában
Vágólapra másolva!
Hónapokon át a betegágyat nyomta, három kórházban is kezelték, de amióta újra az otthonában lehet, új erőre kapott, és már terveket is sző Széles Sándor, az olimpiai-, világ- és Európa-bajnok Gyurta Dániel edzője.

"Rövid időn belül másodszor is lemondtak rólam az orvosok, és még azt sem titkolom, hogy nem éppen hosszú életet jósoltak nekem" - mondta Széles, akit a kilátástalanságban dr. Pusztay Margit, a Szent János Kórház orvosa állított végül talpra.

"Gyógyultnak érzem magamat, már nem vagyok 62 kilós csontkollekció, a vitaminok mellett csak egy gyógyszert kell szednem, és havonta egy alkalommal ellátogatnom a Jánosba, a kontrolvizsgálatokra.” – mondta Széles Sándor a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársának, aki a kazanyi világbajnokságon történt sajnálatos események óta kíséri figyelemmel a mesteredző életének alakulását.

Széles Sándor, a magyar úszóválogatott mesteredzője Forrás: MTI/Rosta Tibor

Széles előre megkapott karácsonyi ajándékának fizikai és szellemi ereje visszanyerését tekinti, és már ott tart, hogy edzői munkájának közeli folytatásáról is bátran mer nyilatkozni.

de még négy hétre sem. Emiatt aztán egyre türelmetlenebb is vagyok, de most már csak a januárt kell kivárnom. Nem azért, mert 12-én leszek hatvanesztendős, hanem azért, mert nehezen bírom a versenyzők és az uszoda légköre nélkül."

Gyurta Dániel mellett van a helye

"Lehet, hogy lesznek ellenzői az elhatározásomnak, és a visszatérésemet kétkedően figyelő emberek, ám számomra ez nem oszt és nem szoroz: nekem

a következő olimpia évében Gyurta Dániel mellett van a helyem.

És minden olyan versenyző mellett, akinek a felkészüléséhez hasznos tanácsokat tudok adni. Dani egy fantasztikus úszó, és nagyon bízok abban, hogy képes lesz megismételni a londoni bravúrját, de a 2015-ös eredményei azt mondatják velem, hogy nem árt majd egy kis finombeállítás."

Széles nagyon készül a visszatérésre. "Az edzésterveket egyébként már írom is” – hangoztatta az edző, aki nemcsak a tanítványai sikereire büszke, hanem arra is, hogy a saját fogadalmát és az orvosai tanácsát megfogadva lassan egy éve nem fogyaszt alkoholt.