Vágólapra másolva!
Austin Trout negyedszer védte meg világbajnoki címét, miután a WBA nagyváltósúlyú címmérkőzésén egyhangú pontozással győzött Miguel Cotto ellen a New York-i Madison Square Gardenben, írja a Profiboksz.hu.

A találkozó előtt erősen megoszlottak a vélemények a szurkolók és a szakemberek között az esélyeket illetően, míg a fogadóirodák egyértelműen a kihívó, azaz Cotto mellett tették le a voksukat.

Az összecsapás végül igencsak hullámzó küzdelmet hozott, amelyben a Puerto Ricó-i Cotto tűnt agresszívabbnak, azonban a címvédő Trout élni tudott a magassági és ütőtávbeli fölényéből adódó előnyökkel.

A szoros mérkőzés finisében Trout dominált, és a 12. menet után a pontozók is egyhangúan az amerikai bunyóst látták jobbnak (117-111, 117-111, 119-109), aki ezzel negyedízben védte meg koronáját, és az összecsapás után a folytatásról még mindig gondolkodó Cottoval egyetemben kihívta a WBC világbajnokát, a mexikói Saul Alvarezt egy címegyesítő mérkőzésre.

Trout pályafutása 26. győzelmét aratta, és továbbra is hibátlan a mérlege, míg Cotto 37 győzelme mellett immár 2 vereségét számlál, és elvesztette veretlenségét a Madison Square Gardenben.