Vágólapra másolva!
Júliusban hivatalosan is beválasztják a Hírességek Csarnokába Jennifer Capriatit, a háromszoros Grand Slam-győztes, egykori világelső amerikai teniszezőt.

"Rendkívül izgatottan várom majd a ceremóniát, hihetetlen megtiszteltetés számomra, egy álom válik valóra. A tenisztörténelem része vagyok, és most bekerülök a sportág nagyságai közé" - kommentálta a hírt Capriati.

Az 1976-os születésű játékos még nem volt 14 éves, amikor egy floridai viadalon berobbant az élvonalba: Boca Ratonben az elődöntőig jutott, és csak Gabriela Sabatini tudta megállítani. A Roland Garroson elődöntős volt, Szeles Mónika győzte le, Wimbledonban a 4. fordulóban Steffi Graf állította meg. Első Grand Slam-győzelmét Puerto Ricóban aratta, minden idők legfiatalabb játékosaként jutott be a világranglista első tíz játékosa közé.

1992-ben megnyerte a barcelonai olimpia egyéni viadalát, majd drogproblémák és magánéletbeli gondok miatt két évre eltűnt a sport világából.

Visszatérését követően sikerült ismét a csúcsra kerülnie, 2001-ben megnyerte az AusOpent, majd a Roland Garrost, egy évvel később pedig megvédte melbourne-i címét. Pályafutása során összesen tizenhét hetet töltött a világranglista élén, 14 Grand Slam-tornát nyert meg. 2004-ben vonult vissza.

Capriati mellett ugyancsak bekerül a Hírességek Csarnokába a háromszoros Roland Garros-győztes brazil Gustavo Kuerten, aki 1997-ben, 2000-ben és 2001-ben lett Párizs legjobbja.