Vágólapra másolva!
Szombaton negyvenezer néző előtt hátborzongató érzésre készül a legismertebb magyar profiboksz-bíró, Flórián Béla, aki pontozóként vesz részt a Bokszvilágtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoki mérkőzésén, a Vitalij Klicsko-Dereck Chisora találkozón.

"Nagyon boldog vagyok, hiszen minden bíró az úgynevezett királykategóriában, a nehézsúlyú címmeccseken akar működni" - nyilatkozta a Kemma.hu portálnak a tatai ökölvívóbíró.

"Jelentős elismerés, hogy én kaptam a megbízást egy olasz, egy francia és egy ghánai kollégám társaságában. Esélyem volt a vezetőbírói feladatok ellátásra is, de az olasz lobbi erősebbnek bizonyult" - mondta, hozzátéve, nem elégedetlen, mert tavaly Vlagyimir Klicsko gáláján is dolgozhatott.

"Azt a döntőt negyvenkétezren szurkolták végig. Hátborzongató érzés volt. Most is valami hasonló várható, mert már eddig csaknem negyvenezer jegyet adtak el a vb-döntőre."

Szerinte az eredménytől függetlenül nagyon észnél kell lennie pontozóbíróként is. "Minden menetnek nyoma van, és ha idő előtt befejeződik a meccs, a pontozó lapokat akkor is kiértékelik és véleményezik a munkánkat" - nyilatkozta.

A Vitalij Klicsko-Dereck Chisora összecsapásra szombaton este Münchenben kerül sor, a gálát 22 órától a Sport1 közvetíti.