Vágólapra másolva!
Erdei Zsolt úgy véli, élete nagy lehetősége volt a kézsérülése miatt meghiúsult Tavoris Cloud ellen világbajnoki címmérkőzés, de reméli, még nem kell múltidőben beszélnie róla.

"Én így nem akarom abbahagyni, ha kell, akkor inkább fél kézzel bokszolok, de ez egy nagy butaság lenne. Bennem még annyi van, hogy ha ez nem jön a felszínre, és nem tudom kihozni magamból, akkor egész életemben bánni fogom" - nyilatkozta Erdei az [origo]-nak.

A korábban a WBO félnehéz- és a WBC cirkálósúlyú vb-övét is megkaparintó bokszoló azt mondja, a Cloud elleni meccs élete nagy lehetősége volt, de reméli, hogy nem kell róla múlt időben beszélni, mert van még esély arra, hogy elnapolják az összecsapást.

Erdei a történtek ellenére optimista, és abban bízik, ha ez a mostani lehetőség elúszik, akkor kap másikat, bár elismerte, hogy lelkileg nagyon megviselte, és éjszakánként is kevesebbet alszik, mióta kiderült, hogy nem bokszolhat szilveszterkor.


Fritz Sdunek, Erdei edzője azt mondta, azért is sajnálatos a sérülés, mert tanítványa jobb formában volt, mint az előző, Byron Mitchell elleni felkészülés alkalmával. "Tudom, hogy Zsoltban elég tűz és energia van, hogy folytassa az álmát, és újra világbajnok legyen" - villantotta meg optimizmusát Sdunek.

Lou DiBella promóter azt emelte ki, hogy a szurkolókkal szemben is igazságtalan lett volna, ha egykezes harcosként küldik a ringbe Erdeit. "Zsolt minden idők legjobb Magyarországról jött bokszolója, nagyszerű pályafutás van mögötte, amatőrként és veretlen profiként egyaránt. Nehéz ügy lecserélni egy ilyen kaliberű srácot, és a Showtime most mérlegeli a lehetőségeket, mielőtt a csere mellett dönt. Ilyen rövid határidővel nehéz jobb bokszolót találni, de meg fogjuk érteni, ha így történik, és akármilyen döntést is hoznak, támogatjuk.