Vágólapra másolva!
Justine Henin első tornagyőzelmét aratta visszatérése óta, miután a stuttgarti salakpályás nőitenisz-verseny vasárnapi fináléjában három szettben legyűrte az ausztrál Samantha Stosurt.

A korábbi világranglista-vezető belga játékos másfél éves kihagyást követően januárban tért vissza a pályára. A hétszeres Grand Slam-győztes összességében 42. tornáját nyerte meg.

eredmény, döntő:
Henin (belga) - Stosur (ausztrál, 7.) 6:4, 2:6, 6:1

Az első forduló a végállomást is jelentette Arn Gréta számára a római női tornán, ahol 2 millió dollárt osztanak szét a résztvevők között. A magyar játékost a szlovén Polona Hercog győzte le két sima játszmában.

egyes, 1. forduló:
Hercog (szlovén) - Arn 6:3, 6:3

A tornán visszatér a világelső Serena Williams. Az amerikai teniszező az Australian Openen aratott január 30-ai diadala óta térdsérülése miatt nem versenyzett.

Szávay Ágnes és Czink Melinda a jövő héten Portugáliában játszik: a 220 ezer dollár összdíjazású estorili salakpályás viadalon Szávayt az első, míg Czinket az ötödik helyen emelték ki a rendezők.

* * *

A spanyol Rafael Nadal megvédte címét a 2,75 millió euró összdíjazású, római salakpályás férfitornán, miután a vasárnapi fináléban magabiztosan győzte le honfitársát, David Ferrert. Az esőszünetekkel tarkított mérkőzésen Nadal akarata érvényesült, az első játszmában egyszer, a másodikban pedig kétszer vette el Ferrer adogatását.

eredmény, döntő:
Nadal (spanyol, 3.) - Ferrer (spanyol, 13.) 7:5, 6:2