Vágólapra másolva!
John Ruiz április 3-án, Manchesterben ismét felülhet a világ tetejére, ha legyőzi népszerű ellenfelét, David Haye-t. A nehézsúlyú bokszoló nem érti, miért dicsérik Haye-t, aki szerinte alig ütött a Nyikolaj Valujev elleni meccsén.

John Ruiz odamondott egyet David Haye-nek kettejük címmeccse előtt. Az amerikai bokszoló nem érti, miért dicsérik mindenhol Haye Nyikolaj Valujev elleni mérkőzését: "Mivel nyert, okosan választott taktikát, de ha vesztett volna, akkor borzasztónak titulálja mindenki. David a találkozó legnagyobb részében mozgott és futkározott. Ritkán engedett el ütéseket."

"Haye-t a pontozók a szurkolók miatt hozták ki győztesnek, akiket magával vitt az Arénába. Akármikor ütött, a drukkerei őrjöngésben törtek ki, ez pedig hatással van a döntnökökre. Ezek többet számítanak, mint az ellenfél találatai. De mindent összevetve tökéletes volt, amit nyújtott, hiszen nyert" - mondta Ruiz.

A 30-szor KO-val nyerő nehézsúlyú öklöző nem fél az idegenbeli mérkőzéstől, holott Németországban már nem egyszer hoztak vele szemben vitatható ítéletet: "Nem tartok az angliai meccstől. Hatszor nyertem ott, és egyszer sem kaptam ki, mindig fair módon bántak velem, nem úgy, mint Németországban, ahol 0-3 a mérlegem. Az angolok vérbeli szurkolók. Nem foglalkoznak vele, honnan jöttél, azért mennek ki, hogy jó meccseket lássanak, a legfontosabb, hogy jó műsort mutass be nekik. A hazai bunyóst és az ellenfelet egyaránt megtapsolják."

www.profiboksz.hu