Vágólapra másolva!
Győzelemmel tért vissza a ringbe a legutóbb 21 hónapja bokszolt Floyd Mayweather Jr., aki a szombat esti, Las Vegas-i gálán egyhangú pontozással verte a mexikói Juan Manuel Marquezt.

A 32 éves, sokszoros világbajnok amerikai ökölvívó, aki mind a 39 korábbi találkozóját megnyerte - 25-öt kiütéssel -, 2007. december 8-án bokszolt legutóbb tétmérkőzésen, akkor KO-val verte a brit Ricky Hattont a Boksz Világtanács (WBC) váltósúlyú vb-címéért kiírt összecsapáson, majd visszavonult, és most, Marquez ellen tért vissza.

A szombati, szintén váltósúlyú meccs nem vb-övért, "csupán" a presztízsért folyt. A favoritnak tartott Mayweather fizikai fölényét maximálisan kihasználva mind a 12 menetet uralta, mozgásán és technikáján nem látszott a majd kétéves kihagyás, magabiztosan gyűjtötte be 40. profi sikerét és őrizte meg veretlenségét.

A 35 éves mexikói Marquez - a Boksz Világszövetség (WBA), a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) könnyűsúlyú világbajnoka - ugyanakkor rontott mérlegén, amelyen mostantól már egy döntetlen mellett 5 vereség és 50 - közte 37 kiütéses - győzelem szerepel.