Vágólapra másolva!
Hétfőn újabb sajtótájékoztatót tartott hétvégi, kieli gálája felvezetéseként az Universum Box Promotion. Végre személyesen is találkozott a rendezvény két főszereplője, a WBO címét nemrég feladott Erdei Zsolt és a cirkálósúlyú világbajnok, olasz Giacobbe Fragomeni.

"Nagyszerű mérkőzés elé nézünk. Nagyon tisztelem Erdei Zsoltot, a világ egyik legtechnikásabb bokszolója, emiatt lehetett ilyen hosszú ideig félnehézsúlyú világbajnok a WBO-nál. A csapatához tartozó Rudolf Kraj elleni összecsapásom már a múlté, most csak az Erdei elleni kihívás számít. Jól ismerem Zsoltot még az amatőr időkből, ahol néhány rendezvényen együtt bokszoltunk. Természetesen a felkészülésemet hozzá igazítottam, és szinte semmit nem fog jelenteni, hogy egy valamivel könnyebb ellenféllel lesz dolgom. Emberként és bokszolóként is nagyra tartom őt, nagy mérkőzést láthatnak majd!" - nyilatkozta a WBC-világbajnok.

"Egy újabb nagy kihívást szerettem volna a pályafutásomban, esetleg egy címegyesítést, de sajnos a lehetséges ellenfelek visszaléptek, így amikor megkerestek ezzel a lehetőséggel a cirkálósúlyú címet illetően, nem sokat gondolkozhattam azon, hogy elvállalom-e vagy sem" - mondta Erdei. "Veretlen félnehézsúlyú világbajnok voltam és azt hiszem, kihívóként most sokkal kevesebb nyomás nehezedik rám ezen a találkozón. A felkészülés során nem ettem többet az eddig szokásosnál, mivel nem szabad túl sok súlyt felszednem, hogy megőrizhessem a legnagyobb erősségem, a gyorsaságomat. Természetesen volt cirkálósúlyú kesztyűpartnerem, így már ki is próbálhattam magam ebben a súlycsoportban."

"Fragomenivel és velem két teljesen eltérő stílusú bunyós találkozik. Ő mindenáron nyomás alatt akar majd tartani, amire nekem technikával és gyorsasággal kell majd választ adnom. Ez egy nagyon látványos mérkőzésnek ígérkezik, ezt megígérhetem, emellett én szeretnék lenni az első magyar, akinek két különböző súlycsoportban is sikerül világbajnoki címet szereznie."

A kieli gálán összesen négy címmérkőzésre kerül sor: nagyon nehéz meccs vár a stuttgarti Vitalij Tajbertre, aki a mexikói Humberto Gutierrez ellen igyekszik begyűjteni a WBC nagypehelysúlyú interim világbajnoki címét, Mikkel Kessler megüresedett nagyközépsúlyú WBA-címéért pedig a két érdemtelen, Dimitrij Szartiszon és Stjepan Bozic csap össze, a két bunyós egy elmaradt gála miatt kapott helyet a rendezvényen. Az Universum egyik legnagyobb reménysége, a középsúlyú Gennady Golovkin a Contenderből jól ismert amerikai Ishe Smith ellen húz kesztyűt, hogy megvédje WBO interkontinentális címét.