Vágólapra másolva!
Yohan Blake, Sheri-Ann Brooks, Marvin Anderson, Allodin Fothergill és Lansford Spence az az öt jamaicai sprinter, aki fennakadt az egyik, közelmúltbeli hazai versenyen elvégzett doppingteszten - írja a La Gazzetta dello Sport szombati száma.

Az olasz lap egyik munkatársa a beszámoló szerint elérte Blake-et - aki a londoni Szuper Grand Prix 100-as döntőjében második lett pénteken -, az atléta azonban azt mondta: semmit sem tud arról, hogy pozitív tesztet produkált volna.

Érdekesség, hogy Blake edzője Glen Mills, aki a pekingi olimpián három számban is aranyérmet szerző, világcsúcstartó Usain Bolt felkészülését is irányítja.

Brooks a 2006-os Nemzetközösségi Játékokon győzött a nők 100 méteres számában, Spence pedig ugyanezen az eseményen tagja volt a 4x400-as férfi váltónak, amely akkor bronzérmet szerzett.

A helyi média értesülései szerint mind az öt gyanúba keveredett sportoló tagja az augusztusi berlini világbajnokságra készülő csapatnak. Egyes értesülések szerint két-két férfi bukott le a jelenlegi 4x100, illetve a 4x400-as váltóból, illetve egy nő a 4x100-as stafétából.

A jamaicai sprinterek a világ legjobbjai a férfiaknál és a nőknél is: Usain Bolt háromszoros olimpiai bajnok és világcsúcstartó, nagy ellenfele, Asafa Powell szintén volt rekorder. Pénteken mindketten rajthoz álltak a londoni Szuper Grand Prix-n, amelyen Bolt nyert Blake előtt, Powell hatodik lett. A jamaicai sprinterek a pekingi olimpián tíz érmet nyertek.