Vágólapra másolva!

Raich elszúrta, Svindal a Világkupa-győztes

A norvég Aksel Lund Svindal szerezte meg a férfi alpesi sízők 2008/2009-es Világkupa-sorozatának összetett győzelmét, miután a mindössze két pont hátránnyal mögötte álló osztrák Benjamin Raich már az első futamban kiesett a svédországi Aréban zajló Vk-döntő utolsó, szombati műlesiklós viadalán.

Raich érthetetlen módon kockáztatva jött le a pályán, annak ellenére, hogy pénteki óriás-műlesikló győzelmével elhanyagolhatóvá csökkentette hátrányát a norvég riválisával szemben, aki nála lényegesen rosszabb szlalomos.

Az osztrák két biztonsági menettel is valószínűleg megelőzte volna - a később szintén kiesett - Svindalt, ehelyett azonban a pálya második felében nagyot hibázott, s ezzel sorozatban harmadik alkalommal lett második az összetett Világkupában.

A háromszoros világbajnok Svindal pályafutása második összetett sikerét aratta, ráadásul ebben a szezonban a szuper-óriásműlesiklás végső győzelméért járó kristálygömböt is kiérdemelte.

* * *

Az osztrák síugró-válogatott nyerte a csapatok Világkupa-sorozatát, miután a négyes szombaton diadalmaskodott a Vk-ba beszámító, vikersundi sírepülő-viadalon.

eredmények:
1. Ausztria (Martin Koch, Wolfgang Loitzl, Thomas Morgenstern, Gregor Schlierenzauer) 1.543,5 pont
2. Finnország 1.499,0
3. Norvégia 1.485,0

A Nemzetek Kupája állása: 1. Ausztria 6646 pont, 2. Finnország 3980, 3. Norvégia 3524