Vágólapra másolva!
Bor Barna a plusz 100 kg-os súlycsoportban második, míg a 66 kg-os között érdekelt Ungvári Miklós a harmadik lett a német nyílt cselgáncsbajnokságon.

Bor belehúzott a sorsolással, mert már az első kanyarban a házigazdák legnagyobb csillaga, Andreas Tölzer állta az útját. Az óriások párharcából már nem először jött ki győztesen Barna, aki ezúttal szoros meccsen egy jukóval bizonyult jobbnak riválisánál.

A következő fordulóban egy régi nagy ellenfél, a grúz Gujedzsani következett - a 2004-es junior-világbajnokság döntőjének visszavágója mindig heves csatát hoz, így volt ez ezúttal is, a felek öt percig gyűrték egymást eredménytelenül, mígnem a hajrában Bor ipponnal megszerezte a győzelmet.

Az elődöntőben is egy óriás, az oroszok - átvitt értelemben - minden hájjal megkent csillaga, Tamerlan Tmenov állt Bor Barna elé: a jász gyökerekkel rendelkező olimpiai és világbajnoki ezüstérmes ezúttal fejet is hajtott! Barna ipponnal győzött, s pályafutásának egyik eddigi legnagyobb skalpját szerezte meg.

A fináléban az észtek kontinensbajnoki ezüstérmese, Martin Padar következett, aki sajnos gyorsan rövidre zárta a meccset, előbb vazarit, majd ippont ért el, s így övé lett az arany, Bor Barnáé pedig az ezüst - írja a judoinfo.hu.

Ungvári Miklóst kegyeibe vette a sors(olás), egészen a negyeddöntőig viszonylag könnyű dolga volt, le is győzte ipponnal holland, finn és belga ellenfelét.

A negyeddöntőben az ukrán Rogalszkij sem tudta jobban megizzasztani, aztán az elődöntőben egy jó ismerős, az idei belgrádi Európa-bajnokság ezüstérmese, a szerb Mijalkovics következett: a Kecskeméti JC világbajnoki bronzérmese 2003-ban az oszakai világbajnokságon kikapott riválisától, lett volna tehát miért visszavágni, ám a szoros összecsapás végén a szerb fiú neve mellett világított egy koka és ez elég volt a döntőbe jutáshoz.

Maradt a bronzmeccs, ahol Ungi a német Kulisch-sal találkozott. Kulisch-t az idei bukaresti tornán Taraba Sándor legyőzte, amúgy 2005-ben meg tudta nyerni a hamburgi Szuper Világkupát, ami kétségkívül remek eredmény. Ezen a napon be kellett érnie az ötödik hellyel, a bronzérem ugyanis Ungvári Miklósé lett, olvasható a judoinfo.hu honlapon.