Vágólapra másolva!
Angyal Zoltán szövetségi kapitány ragaszkodik ahhoz az elképzeléséhez, hogy a világ- és Európa-bajnoki címvédő Kovács Katalin, Janics Natasa duó rajthoz álljon a kajak kettesek 200 m-es számában a péntektől vasárnapig Szegeden sorra kerülő Mol Világkupa-versenyen.

A szakember azután beszélt erről, hogy a sajtóban megjelent: annak ellenére benevezte a világverő párost erre a távra, hogy Janics néhány hete kivált a sikeredző, Fábiánné Rozsnyói Katalin csapatából, amelynek Kovács is tagja, így a két olimpiai bajnok klasszis az elmúlt időszakban nem készült együtt. "Nagy luxus lenne, ha egy ilyen kaliberű versenyző, mint Janics, csak egy számra koncentrálna" - indokolta döntését Angyal.

A Démász-Szeged versenyzője a múlt hétvégi válogató versenyen - páros- és négyes partner híján - két egyes számban szállt vízre: 500-on kikapott Kovácstól, 200-on viszont legyőzte 21-szeres világbajnok riválisát, így jogot szerzett arra, hogy a Vk-n - amely egyben válogató is lesz a spanyolországi Pontevedrában június végén kezdődő Eb-re - összemérje erejét a vb-címet őrző Paksy Tímeával. A párosra vonatkozó szövetségi kapitányi döntést megelőzően tehát úgy tűnt: amennyiben nem sikerül legyőznie Paksyt, ebben az idényben nem lesz ott a világversenyeken, azaz a kontinensviadalon és az olimpiai kvalifikációs duisburgi vb-n.

"Ötszázon mindenképpen szeretném megtudni, hogy mire képes a válogatón győztes Kovács, Paksy kettős és én is egyetértettem azzal, Janicsot valahogyan úgymond meg kell büntetni azért, hogy nem megfelelő teljesítménye miatt ki kellett válnia eddigi csapatából" - válaszolt Angyal arra a kérdésre, hogy miért éppen a 200-ra nevezte be a Kovács, Janics duót.

A sajtóban az is megjelent, hogy a 2001 óta megszakítás nélkül hatszor az év legjobb trénerének választott Fábiánné Angyal tervéről értesülve kilátásba helyezte: ha a szakvezető - úgymond átnyúlva az ő feje felett - tényleg indítja a két kajakost párosban, ő befejezi az edzősködést.

"Sajnálom" - reagált erre Angyal.