Vágólapra másolva!
A kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya, Angyal Zoltán úgy döntött, benevezi a hétvégi Világkupa 200 méteres számára a Kovács Katalin, Janics Natasa duót, annak ellenére, hogy utóbbi személyes ellentétek miatt három hete kikerült Fábiánné Rozsnyói Katalin csapatából, így külön készül korábbi társától. A sikeredző indulatosan reagált a döntésre, és kilátásba helyezte, hogy amennyiben tényleg átnyúlnak a feje felett, azonnal abbahagyja az edzősködést - adta hírül a Nemzeti Sport.

"Nem akarom, hogy ennyire jó versenyző, mint Janics Natasa, egy évvel az olimpia előtt lemaradjon a világversenyekről" - idézte a sportnapilap a szövetségi kapitányt. "Beszéltem Kovács Katival és Kati nénivel is. Előbbi tudomásul vette a döntést, utóbbi indulatosan lecsapta a telefont."

Fábiánné Rozsnyói Katalin kijelentette: ennyire ocsmány dolgot még életében nem látott. "Ha tényleg megtörténik, amit terveznek, abban az esetben el sem megyek a Világkupára, és azonnal abbahagyom az edzőködést egy évvel az olimpia előtt. Nem is értem, hogy képzeli ezt a kapitány. Az úgy nem működik, hogy Natasa és Kati külön készül, és a versenyen összeülnek. Akkor talán nyerni fognak? Hát nem."

Fábiánné és Janics három hete jelentették be szakításukat, ennek okairól az edző a következőket mondta a Népszabadságban: "Mit lehet akkor mondani, amikor valaki nem viseli el, hogy vannak nála jobbak? Egy versenyző vagy elviseli ezt, és még keményebben edz, vagy millió kifogást talál, és nem húz bele. Ha ez utóbbiról van szó, akkor nem segíthetek. Arra még nem volt példa, hogy egy versenyző értékítélete és az enyém ennyire ne passzolt volna."

Janics 2004-ben robbant be a sportág hazai és nemzetközi elitjébe, az athéni olimpián egyesben és Kovács Katalinnal párosban is aranyérmet nyert. Azóta Kováccsal - aki továbbra is Fábiánné csoportjában készül - sikert sikerre halmoztak a világversenyeken, tavalyelőtt párosban, tavaly pedig párosban és négyesben sem találtak legyőzőre a világ- az Európa-bajnokságon.