Vágólapra másolva!

Jó úton járnak a kajak-kenus válogatottak

Angyal Zoltán szövetségi kapitány szerint a hétvégi, szolnoki válogatóverseny tapasztalatai alapján kijelenthető: jó úton haladnak a felkészülésben a legjobb hazai kajakosok és kenusok.

Mint utalt rá, a sok papírforma eredmény mellett mindössze egy meglepetés született a szolnoki Holt-Tiszán, a férfi K-1 1000 és 500 méteren Vereckei Ákos helyett, az erre a szezonra már Sári Nándorral készülő Benkő Zoltán zsebelte be a győzelmeket.

"Remek formában van Benkő Zoltán, de az összképhez az is hozzátartozik, hogy Vereckei Ákos betegen állt rajthoz ezen a hétvégén" - fogalmazott Angyal, aki kiemelte, hogy a "Bio" becenévre hallgató, 1000 méteren Eb-ezüstérmes Benkő hatalmasat fejlődött az elmúlt esztendőhöz képest.

Több egység is nagyot lépett előre, a kapitány azonban állítja: ez még nem a csúcsforma. "Isten ments, hogy az legyen! Most még nem kell robognunk, nekünk az idén az augusztusi szegedi világbajnokság a legfontosabb versenyünk. Éppen ezért már most leszögezem: az se baj, ha a racicei Európa-bajnokságon haloványabban teljesít csapatunk" - folytatta Angyal, aki a hétvégi eredmények alapján kijelölte a duisburgi Világkupára utazó magyar csapatot is. A pénteken kezdődő viadalra néhány számban két egységet nevezett, ám nem minden esetben a válogató második helyezettjei kerültek fel a Vk-indulók listájára.

"Volt olyan szám, amelyben a válogató győztese mellé egy fiatal, feltörekvő egységet, versenyzőt neveztem be, hiszen az is feladatunk, hogy a jövő csapatát építsük, menedzseljük. Már most szem előtt kell tartanunk a pekingi olimpiát, ezért maradt ki a duisburgi csapatból például a válogatón remekül szereplő, ám már régi motorosnak számító Novák Ferenc és Csabai Edvin" - magyarázta döntéseit a kapitány.

A duisburgi Vk-ra utazó csapat:
férfiak:
k-1 1000 m: Benkő Zoltán
k-2 1000 m: Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor és Gönczy Gábor, Hadvina Gergely
k-4 1000 m: Sík Márton, Boros Attila, Csamangó Attila, Gyökös Lajos
k-1 500 m: Benkő
k-2 500 m: Kammerer, Kucsera
k-4 500 m: Sík, Boros, Csamangó, Bozsik Gábor
c-1 1000 m: Vajda Attila
c-2 1000 m: Kolonics György, Kozmann György és Joób Márton, Metka Márton
c-1 500 m: Vajda
c-2 500 m: Kolonics, Kozmann és Joób, Metka

nők:
k-1 1000 m: Fazekas Krisztina és Szabó Gabriella
k-2 1000 m: Kovács Katalin, Janics Natasa
k-4 1000 m: Paksy Tímea, Kovács Katalin, Janics Natasa, Keresztesi Alexandra
k-1 500 m: Paksy
k-2 500 m: Kovács, Janics
k-4 500 m: Paksy, Fazekas, Keresztesi, Patyi Melinda