Vágólapra másolva!
Enjoy the stars!, azaz Élvezd a sztárokat! - ez volt a szlogenje Katarina Witt legújabb jégshow-jának, s az elmúlt hét végi előadásokon az olimpiai és világbajnok fellépők között ott volt az Európa-bajnok Sebestyén Júlia is.

A kétszeres olimpiai bajnok, 1984-ben és 1988-ban is ötkarikás aranyérmes Katarina Witt visszavonulása óta fáradhatatlanul szervezi a különböző jégshow-kat, amelyekben ő maga is fellép. Legújabb dobása az Enjoy the stars!, azaz Élvezd a sztárokat! szlogenű produkció volt, amelyben múlt pénteken Krefeldben, vasárnap pedig Riesában az olimpiai és világbajnok fellépők között ott volt Sebestyén Júlia is. A műkorcsolyasport első magyar női egyéni Európa-bajnoka hétfő délben érkezett haza a turnéról.

- Hogy érezte magát a produkcióban?
- Remekül! A versenyek között most éppen van egy kis lélegzetvételnyi szünetem, így eleve örömmel fogadtam el a felkérést. Az pedig, hogy közönség előtt korcsolyázhattam, kifejezetten jól jött, így legalább nem estem ki a gyakorlatból. Igazából nem tudtam, hogy mi vár rám, s csak a megérkezéskor szembesültem azzal, milyen nagy klasszisokkal szerepelek egy műsorban: Katarina Witt, Viktor Petrenko és Alekszej Urmanov olimpiai bajnok, Brian Orser és Yuka Szato világbajnok, hogy csak a legismertebbeket említsem. S ami szerintem igazán érdekessé tette a show-t, az az, hogy nem csak abból állt, hogy mindenki bemutatta a maga két számát, hanem több közös produkciónk is volt. A nyitó és a záró számban még egyenruhát is viseltünk. Egy másik kedves kis történetben pedig a fiúk vetélkedtek Katarina Wittért, mert a főszereplő mégiscsak ő volt. Mondhatom, hogy mindkét városban nagy sikert arattunk.

- Volt idő a közös számok begyakorlására?
- Igen, mert már kedden megérkeztünk, így két teljes napig készültünk az előadásra. A számokat egyébként Katarina Witt és Brian Orser tanította be nekünk, s ízelítőt kaphattam a profizmusukból. A szombat volt a pihenőnapunk, de jószerivel csak a buszon pihentünk, mert Krefeld majdnem Németország legnyugatabbra fekvő városa, ahonnan nyolc órát buszoztunk a keleti részbe, Riesába. Szerencsére mindenkinek jutott dupla ülés, így lehetett aludni.

- Katarina Wittről milyen benyomásokat szerzett?
- Csak pozitívakat, de ezt mondhatom el a többiekről is. A csapatban én voltam a legfiatalabb, s mindenki nagyon kedvesen viselkedett velem. Petrenkót már régóta ismerem, mert amikor a felesége volt a koreográfusom, akkor náluk laktam. Witt-tel viszont eddig csak néhány szót váltottam, őt most ismertem meg jobban. Nagyon megfogott, amikor a riesai előadásunk után elsírta magát, és azt mondta, hogy már tizenöt éve benne van a showbusinessben, és lehet, hogy ez volt az utolsó fellépése... Az viszont biztos, hogy most egy kis pihenőt tart.

Fábik Tibor