Vágólapra másolva!
A műkorcsolya Grand Prix-sorozat párizsi versenye után a záró állomáson, Moszkvában is bronzérmes lett Sebestyén Júlia, aki a GP-kiírás értelmében az orosz fővárosban már nem gyűjthetett pontot.

A Grand Prix-sorozatban minden versenyzőnek csak két előre meghatározott lehetősége van pontgyűjtésre, és Sebestyén Júliának a kanadai és a francia GP-t jelölték ki. A Skate Canadán elért 6. helye három pontot ért számára, a párizsi bronzérem hetet, s az már az Orosz-kupa előtt eldőlt, hogy a tíz pont kevés a fináléhoz. Viszont utólag már elmondhatjuk, éppen Sebestyén lett a "mérleg nyelve", hogy a két kanadai, Phaneuf és Rochette mellé kik kerülnek még be.

A rövid program után már biztosan vezetett az orosz Szluckaja, utána azonban az olasz Kostner, a világbajnoki címvédő japán Arakava, Sebestyén és az olasz Szokolova között jelentéktelen volt a különbség. A szabadkorcsolyázás azonban alaposan átírta a sorrendet. Szluckaja ugyan ebben is a legjobb volt, de a második legjobb kűrt Sebestyén futotta, aki a dobogó harmadik fokára állhatott, s kevesebb, mint fél ponttal maradt le az ezüstről. Kostner összeomlott, a végelszámolásnál a hetedik helyen kötött ki, s éppen úgy lecsúszott a GP-döntőről, mint a negyedik helyezett Szokolova.

A 2002-es világbajnok Szluckaja tehát a Kína-kupa után az Orosz-kupát is megnyerte, s 24 ponttal az első helyen került be a GP-döntőbe. (Moszkvában egy elképesztő, tripla Salchow, tripla Rittberger, dupla toe-loop kombinációt is bemutatott.) Sebestyén szintén remek produkcióval rukkolt ki, a tripla Lutzra ő kapta a legmagasabb pontszámot a bíróktól.

"A Grand Prix-sorozatban ez volt a legerősebb verseny, így nagyon örülök a harmadik helyemnek! Persze, még jobban örülnék, ha egy pici szerencsém lett volna, mert az fél pont, amivel Arakava megelőzött, igazán semmi... De még egyszer mondom, így is nagyon boldog vagyok! Mert a lényeg az, hogy most végre már a rövid programban és a kűrben is jól futottam" - nyilatkozta az [origo]-nak Sebestyén Júlia.

Orosz-kupa, nők, végeredmény:
1. Szluckaja (orosz) 183,02 pont
2. Arakava (japán) 155,52
3. Sebestyén Júlia 155,06
4. Szokolva (orosz) 147,94
5. Dytrt (német) 136,20
6. Manjacsenko (ukrán) 136,16

A Grand Prix-döntőbe jutott versenyzők névsora: 1. Szluckaja (orosz) 24 pont, 2-3. Phaneuf (kanadai) és Arakava (japán) 21-21, 4. Rochette (kanadai) 19, 5-6. Ando (japán) és Onda (japán) 14-14. Sebestyén Júlia 10 ponttal a 12. helyen végzett.

Fábik Tibor