Vágólapra másolva!
Az utolsó körben már csak két város, Székesfehérvár és Szolnok futott versenyt az október 25-i profiboksz-gála rendezési jogáért. Mint kiderült, a Tisza-parti megyeszékhely, pontosabban a Tiszaligeti Sportcsarnok lesz a színhelye a hatalmas érdeklődéssel várt eseménynek, melynek fénypontjaként Nagy János az argentin Julio Pablo Chacón lép szorítóba a WBO interkontinentális övéért.

Sokak számára meglepetésnek tűnik, hogy Szolnokon rendezik meg a bokszgálát. Rácz Félix, Nagy János menedzsere, a Felix-Promotion első embere szerint az döntött Szolnok mellett, hogy ideális környezetben egy kiváló sportcsarnok lehet az egész estét betöltő gála helyszíne, melyet a létesítményben háromezer, a televíziós csatornákon keresztül pedig több millió ember követhet majd figyelemmel. A jegyeket október elejétől árusítják Szolnokon.

Az előzetes információk szerint hatalmas dzsemborira lesz kilátás, hiszen többek között az egykori szolnoki bokszoló, későbbi kisvilágbajnok Bognár László is szorítóba lép. Sőt a hölgyek részéről a légsúlyú Miló Viktória igyekszik majd megvédeni interkontinentális övét. Az est fénypontja azonban a Nagy János és Julio Pablo Chacón 12 menetes összecsapása lesz a WBO nagypehelysúlyú (58,967 kg) interkontinentális övéért.

A felek közül Chacón a kihívó, aki jól ismert hazánkban, ugyanis 2001. június 16-án a Kisstadionban kiütötte Kovács Istvánt, és elhódította Kokótól a világbajnoki címet. Mint később kiderült, a mendozai bokszoló sem verhetetlen, ő ugyanis a skót Scott Harrisonnal szemben veszítette el vb-övét. Az interkontinentális öv esetleges elhódítása jelenthetné számára, hogy újra visszatérhessen az elitbe. Ehhez azonban a kisvilágbajnoki cím védőjének, Nagy Jánosnak is lesz egy-két szava.

"Nyerni akarok. Eljött az idő, hogy egy igazán jegyzett bokszolóval találkozzak, hogy az én nevemet is megismerjék szerte a világban" - nyilatkozta a magyar bunyós a Felix-Promotion honlapjának.

Érdekesség, hogy az érdekeltek már találkoztak a ringben, méghozzá az amatőrök között az 1996-os atlantai olimpián, akkor Chacón pontozással győzött Nagy János ellen a negyeddöntőben. Most Nagy János revánsot vehet az argentin bokszolón, mégpedig a profik között, október 25-én Szolnokon.

Varga Csaba