Vágólapra másolva!
Sebestyén Júlia a csalódást keltő tizedik, míg Dorofejev Tamara a kiesést jelentő tizenhatodik helyen végzett selejtezőcsoportjában a washingtoni műkorcsolya és jégtánc világbajnokságon.

Sebestyént három európai is megelőzte, pedig a januári kontinens-viadalon bronzérmes volt. A másik csoport versenyzői még csak ezután következnek. Dorofejev éppen egy pozícióval csúszott le a továbbjutást érő 15. helyről, így a magyar idő szerint pénteken 19 órakor sorra kerülő rövid program során már nem léphet jégre, számára befejeződött a vb.

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) elnöksége nem engedi, hogy Fürst Judit pontozóként képviselje az országot a világbajnokságon, mivel alapító tagja lett az ISU ellenszervezetének, a kedden megalakult WSF-nek. Az új szövetség élén az amerikai Ron Pfenning áll, aki Ottavio Cinquanta ISU-elnökkel támadt nézeteltérése miatt hétfőn lemondott a technikai bizottsági tagságáról. Mivel Fürst aláírta a WSF alapító okiratát, ezért az MKOSZ már vissza is vonta akkreditációját.