Magyar csodagól és csodavédés a kézilabda-Eb legszebb pillanatai között - videó

BARTUCZ László; BODÓ Richárd
Bartucz László kapus (b) és Bodó Richárd a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában, a Magyarország - Horvátország mérkőzés után a kölni Lanxess Arénában
Vágólapra másolva!
A magyar férfi kézilabda-válogatott évtizedek óta nem látott bravúrt ért el, miután szombaton 29-26-ra legyőzte Horvátország csapatát az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában. Bodó Richárd szenzációs gólját és Bartucz László egyik nagy védését is a forduló legszebb megmozdulásai közé szavazta meg az Európai Kézilabda-szövetség.

A Magyar Nemzet szúrta ki, hogy az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) vasárnap délelőtt az X-oldalán (korábban Twitter) közzétette a középdöntő 2. fordulójának öt legszebb találatát, amelyben Bodó Richárd gólja a második helyre került. A Szeged balátlövőjének találata igencsak szokatlanra sikerült, ugyanis először bevetődve szerezte meg a labdát 4-3-as magyar vezetésnél, majd egy földön átfordulás után a lőtt kapuba.

A legszebb védések között ugyancsak bekerült egy magyar megmozdulás, ugyanis Bartucz László, aki nyolc év után térhetett vissza a válogatottba, 21-21-es állásnál hatalmasat mentett, amikor épp a tatabányai csapattársa, Mateo Maras került ziccerbe.

A magyar válogatott hétfőn 20.30-kor mintegy 20 ezer néző előtt a házigazda németek ellen lép majd pályára Kölnben.