Távozik a Győr kézilabdacsapatának világklasszis játékosa

GROS, Ana; ABBINGH, Lois
Győr, 2023. május 6. Ana Gros (b), a Győr és Lois Abbingh (j), az Odense játékosa a női kézilabda Bajnokok Ligájának negyeddöntőjében játszott Győri Audi ETO KC-Odense HB visszavágó mérkőzésen a győri Audi Arénában 2023. május 6-án. MTI/Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
Ana Gros a szezon végén elhagyja a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatát.

A klub honlapjának hétfői cikke szerint a csapat szeretett volna szerződést hosszabbítani a szlovén jobbátlövővel, ám a játékos úgy döntött, hogy hazájában folytatja pályafutását.

- idézte a honlap Endrődi Pétert, a Győri ETO Kft. ügyvezetőjét, aki hozzátette, hogy elfogadták a sportoló döntését.

Ana Gros a szezon végén távozik a győri kézicsapattól Forrás: MTI/Krizsán Csaba

A 32 éves játékos elmondta, jól érzi magát Győrben és tisztában van azzal, hogy a magyar csapattal van a legnagyobb esélye, hogy trófeákat nyerjen, de a döntés során más szempontokat is figyelembe vett.

"Most azonban eljött az idő, hogy a kézilabda mellett saját magam céljait is szem előtt tartsam. Erre leginkább otthon van lehetőségem, ezért annak ellenére, hogy a klub marasztalt, én a távozás mellett döntöttem.

- mondta Ana Gros, aki 2010 és 2012 között szerepelt először az ETO-ban, majd egy évtizeddel később, 2022-ben tért vissza a csapathoz, melynek színeiben eddig 136 mérkőzésén 484 gólt szerzett.

Gros a következő szezontól az RK Krim Mercator játékosa lesz, a ljubljanai klub pedig már be is jelentette a 32 éves átlövő hazatérését a közösségi oldalán.