Vágólapra másolva!
Egészen elképesztő meccsen a KSC Szekszárd női kosárlabdacsapata 70-68-ra legyőzte az Euroliga-címvédő Sopron Basketet a női NB I szombat délutáni összecsapásán.

Rengeteg pontot és kevés védekezést hozott az első negyed. 10 perc játék után 27-24-re vezetett a Sopron egy igencsak hektikus első játékrészt követően, amelynek nagy részében a hazai csapatnál volt az előny. Négy pontnál nagyobb különbséget azonban egyik csapat sem tudott kialakítani. A negyed vége mindenképp a Soproné volt, a vendégcsapat távoli dobásai rendre utat találtak a KSC gyűrűjébe.

A második negyedben is folytatódott a szorgalmas pontgyártás, bár ekkor a Sopron védekezésben már néhányszor mutatott olyat, amely miatt a tavalyi idényben megnyerte az Euroligát. Ugyanakkor nagy fordulatnak számított, hogy a KSC hatpontos hátrányt tudott ledolgozni, sőt, néhány percre újra hazai csapat vette át a vezetést. A nagyszünet előtt azonban ismét a Sopron villant: a távolról nagyszerűen dobó Fegyverneky Zsófia triplájával 44-41-re vette át a vezetést a vendégcsapat és ezt az előnyt meg is őrizte a nagyszünetre.

A harmadik negyedben már sokkal keményebben védekezett a soproni csapat. Ebben a 10 percben a szekszárdiak mindössze 9 pontot tudtak dobni, mindez jelezte, hogy a lila mezben játszó vendégek egy fokkal feljebb kapcsoltak.

A soproni dobások a negyed első 8 percében ültek, az utolsó két percben viszont egy nagy adok-kapok bontakozott ki - rengeteg hibával.

Az utolsó szünetben 57-50-re vezetett a Sopron.

A negyedik negyed elején már 8 ponttal is vezetett a Sopron, de a Szekszárd nem adta fel és elsősorban Studer remek jáékával 6 és fél perccel a meccs vége előtt két pontra közelítette meg ellenfelét. Ekkor azonban a Sopron amerikai és ausztrál játékosa, Sykes és Magbegor produkált elképesztő perceket - három támadás is az ő kezükön folyt végig és a Sopron visszaállította a 8 pontos különbséget (59-67.) A hazaiak azonban nem adták fel, Studer újabb és újabb rohamokat indíott és 74 másodperccel a meccs vége előtt már csak 1 ponttal vezetett a Sopron. Sőt, 47 másodperccel a befejezés előtt már a KSC Szekszárd vezetett 69-68-ra. Az ellentámadás végén a soproni Kunek elrontotta a hármast, ezzel a hazaiak nagyon közel kerültek a meccs megnyeréséhez, hiszen a Sopronnak muszáj volt szabálytalankodnia. Fegyverneky ezt meg is tette, Goree pedig egy büntetőt dobott be.

Még egy támadása volt a Sopronnak, Sykes azonban nem tudta befejezni, így a Szekszárd elképesztő küzdelemben 70-68-ra legyőzte az Euroliga-címvédő soproniakat.

A Sopron ezzel első vereségét szenvedte el a bajnokságban, amelyben már csak a Győr veretlen.

Női kosárlabda NB I: KSC Szekszárd - Sopron Basket 70-68 (24-27, 17-17, 9-13, 20-11)

További eredmény:
TFSE-MTK - BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós 69-77 (18-19, 14-21, 17-15, 20-22)