Vágólapra másolva!
A spanyol válogatott nyerte meg a férfi kosárlabda Európa-bajnokságot, mivel a vasárnapi döntőben magabiztosan legyőzte Berlinben a francia csapatot. A döntőt követő sajtótájékoztatón óriási örömünnep kezdődött el, ahol a játékosok egymást és az edzőjüket vízzel locsolták.

Spanyolország 2009, 2011 és 2015 után negyedszer lett Európa legjobbja. A döntő utáni sajtótájékoztatón már nem bírtak magukkal a spanyol játékosok,

és az Eb legjobbjának választott Willy Hernangómezt és az edzőjüket Sergio Scariolót is vízzel locsolták, és közben táncoltak és kiabáltak.

Berlinben a spanyolok 14-5-tel repülőrajtot vettek, az olimpiai ezüst- és világbajnoki bronzérmes franciák 13 perc elteltével már 19 pontos hátrányban voltak (35-16). A Toronto Raptorst erősítő Juancho Hernangómez - aki nemrég filmszínészként is bemutatkozott - hamarosan hat triplánál tartott.
A második félidőben 3 pontra olvadt a 21 pontos spanyol előny, ám a gárda nem omlott össze, és végül magabiztosan nyert. A finálé hőse a 27 pontos Hernangómez lett.

A riói olimpián bronzérmes spanyolok világbajnoki címvédőként érkeztek az Eb-re, a legutóbbi kontinenstornán pedig harmadikok lettek 2017-ben. A hispánok a tizedik Eb-döntőjükre készültek - ezzel harmadikok az örökrangsorban a Szovjetunió és Jugoszlávia mögött -, és 2007 óta mindig dobogóra állhattak a kontinenstornákon. Veterán sztárjuk, a 37 éves Rudy Fernandez ötödik Eb-döntőjében szerepelt, Hanga Ádám madridi klubtársa lett az első spanyol, aki négy Eb-aranyat gyűjtött.