Vágólapra másolva!
A címvédő Vipers Kristiansand 33-27-re legyőzte a Metz Handballt a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjének szombat esti mérkőzésén. A norvégok ezzel bejutottak a vasárnapi fináléba, ahol a Győri Audi ETO lesz az ellenfelük.

Helyszíni tudósítás

Miután a Győr a második félidőben hosszabb kispadjának és remek kapusteljesítményének köszönhetően 32-27-re legyőzte az Esbjerget, a címvédőn volt a sor, hogy biztosítsa helyét a vasárnapi fináléban. A Vipers legalább akkora esélyesnek számított a Metz ellen, mint az ETO a nap első meccsén.

Tomori Zsuzsanna a címvédő Vipers csapatával biztosította a helyét a vasárnapi döntőben Forrás: Koncz Márton

A franciák úgy jutottak be a legjobb négy közé, hogy az orosz-ukrán háború miatt kizárt Rosztov-Don ellen már nem kellett pályára lépnie a negyeddöntőben. Emmanuel Mayonnade együttesének így egy tükörsima Borussia Dortmunddal szemben sikerrel vett párharc elég volt még március végén, hogy bejuson az első ízben az MVM Dome-ban megrendezésre kerülő final fourban.

A címvédő Vipers esélyeshez méltóan már a legelején magához ragadta a kezdeményezést, a 42 éves legenda Katrine Lunde védéseivel és Marketa Jerabková nagyszerű átlövéseivel 12-7-re megléptek. Azonban a franciáknak még az első félidőben sikerült visszakapaszkodniuk.

A Vipers csapatának színe párját ritkítja a teljes BL-mezőnyben Forrás: Koncz Márton

Adriana Cardoso a szélről dobott fontos gólokat, Laura Kanor pedig minden vele szemben álló védőt kicselezett. Utóbbi játékos találatával vette át a dudaszó előtt 15-14-re a vezetést a Metz.

A norvégok legjobb sora, a Jerabková, Gulldén, Debelic, Mörk középső négyes remekül támadott a második játékrészben, aminek az lett az eredménye, hogy a 45. percre ismét ötgólos előnyt építettek ki. (26-21)

A Metznek a második félidőben nem volt esélye a magára találó norvégokkal szemben Forrás: Koncz Márton

A Metznek innen már nem volt visszaút, mert Lunde újabb bravúrokkal kápráztatta el azt a kb. 10 ezer nézőt, akik a Győr-Esbjerg után az arénában maradtak. A Vipers 33-27-re győzött, így magabiztosan várhatja a vasárnap 18:00-kor kezdődő döntőt.

Jerabková elképesztően játszott, 12 góljával messze a mezőny legeredményesebbje lett, csak Mörk tudott hasonló gólmennyiséget berámolni az ellenfél kapujába, hétszer. A túloldalon Bruna de Paula ötször volt eredményes. Lunde 15 védés felett zárta a találkozót, bebizonyítva, hogy tényleg ő minden idők legjobb kapusa.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, négyes döntő, Budapest
elődöntők:
Vipers Kristiansand (norvég) - Metz Handball (francia) 33-27 (14-15)
korábban:
Győri Audi ETO - Esbjerg (dán) 32-27 (15-15)
a vasárnap programja:
a 3. helyért:
Team Esbjerg (dán)-Metz HB (francia) 15.15
DÖNTŐ:
Győri Audi ETO KC-Vipers Kristiansand (norvég) 18.00