Vágólapra másolva!
Az UVSE simán, 18-11-re kikapott a házigazda és címvédő görög Olimpiakosztól a női vízilabda Euroliga Pireuszban zajló négyes döntőjének első mérkőzésén, szombaton.

A két csapat tavaly is a négy között találkozott egymással, Budapesten a görögök 9-8-ra nyertek, majd a Dunaújváros legyőzésével a trófeát is elhódították.

A címvédő és házigazda görög csapat esélyeshez méltón kezdte az összecsapást, a magyar együttes nem találta védekezésben az Olimpiakosz játékának ellenszerét, támadásban ugyanakkor csinált szép dolgokat és próbált tapadni riválisára (5-3).

Az UVSE ezt követően viszont pillanatok alatt összeomlott, a kapuban a 2021-es év legjobbjának választott Magyari Aldának semmi sem sikerült, elöl pedig önbizalomhiányos megoldásokat választottak a lövők. A negyed végén Keszthelyi-Nagy Rita próbálta tűzbe hozni társait, de így is öt gól volt a hátrány a nagyszünetben (10-5).

A folytatásban sem voltak egy súlycsoportban a csapatok, ugyanakkor Keszthelyi-Nagy Rita bizonyította, hogy továbbra is a világ egyik legjobbja, kilenc góllal zárta az összecsapást.

"Nem tehetek mást, mint gratulálok az Olimpiakosznak. Nem szólhatok egyetlen rossz szót sem a csapatomra, mindent megtettek, de az első két negyedben kaptunk néhány rendkívül szerencsétlen gólt, amivel nem tudtunk mit kezdeni.

- mondta a helyszíni interjú során Benczur Márton vezetőedző.

Az UVSE így, akárcsak egy évvel ezelőtt, a bronzéremért folytathatja szereplését.

Női Euroliga, négyes döntő, Pireusz:
elődöntő:
Olympiakosz (görög)-UVSE Hunguest Hotels 18-11 (5-3, 5-2, 4-4, 4-2)
a magyar csapat gólszerzői: Keszthelyi-Nagy 9, Rybanska, Macsai 1-1
Sabadell (spanyol)-Padova (olasz) 9-8 (2-2, 2-1, 5-0, 0-5)