Megvan, mikor játszik a Győri Audi ETO a női kézi-BL negyeddöntőjében

Győri Audi ETO kézilabda Stine Oftedal
Győr, 2021. szeptember 26. A győri Stine Bredal Oftedal a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében játszott Győri Audi ETO KC - CSZKA Moszkva mérkőzésen a győri Audi Arénában 2021. szeptember 26-án. A győri csapat 32-22-re nyert. MTI/Krizsan Csaba
Vágólapra másolva!
Akár fájó emlékeket is felidézhet a Győri Audi ETO szurkolóiban a következő ellenfelük személye a női kézilabda Bajnokok Ligájában. Az ötszörös BL-győztes magyar sztárcsapat azzal a Bresttel játszik majd, amelyik egy éve a négyes döntőben kiejtette őket.

Az a teljes előző szezon egyik legjobb és legizgalmasabb mérkőzése volt, amelyen a franciák végül hétméteresekkel múlták felül az ETO-t. Ambros Martín csapata most visszavágási vágytól fűtve már a legjobb nyolc között megmérkőzik velük.

Mindenképp a Győrnek kedvez, hogy a párharc első, április 30-án 18:00-kor kezdődő meccsét játsszák idegenben, így a négyes döntőbe jutást hazai pályán, május 7-én 16:00-s kezdéssel vívhatják majd ki.

Ez lesz az első BL-meccs, amin Görbicz Anita klubelnökként figyelheti majd az Audi Aréna lelátójáról a csapatot.

Görbicz Anita tavaly még a pályán volt a Brest elleni négyes döntős meccsen, ezúttal már klubelnökként lesz ott a lelátón Fotó: Hirling Bálint - Origo

Miután a csoportkör záró fordulójában a címvédő Vipers Kristiansand 30-29-re legyőzte az ETO-t, így a mieink megszabadultak attól a - kellemes - tehertől, amit a négy éven és 70 meccsen át tartó veretlenség jelentett a legrangosabb európai kupában.

Mivel a nyolcaddöntőben a Krim Ljubljana kiejtette a Ferencvárost, ezért a norvégok ellenfele a szlovén együttes lesz a nyolc között. A legkiélezettebb párharcnak mégsem ez, hanem a CSM Bukarest-Esbjerg ígérkezik, ahol nagyon nehéz megnevezni, hogy kinek van nagyobb esélye bejutni a budapesti MVM DOME-ban június 4-én és 5-én sorra kerülő final fourba.

Ami biztos, hogy az orosz-ukrán háború miatt kizárt Rosztov-Don nem léphet pályára a Metz ellen, így a franciák történetük során másodszor jutottak be a BL végjátékába.