Vágólapra másolva!
Február 4-én Szlovákiával játszik Európa-bajnoki selejtezőt a magyar női kosárlabda-válogatott. Székely Norbert, a válogatott szövetségi kapitánya a Sopron Basket rutinos irányítójának, Fegyverneky Zsófiának a játékára is számíthat, aki legutóbb a 2019-es Európa-bajnokságon szerepelt a magyar válogatottban, ahol hetedik helyen végeztek a magyar lányok.

A játékos Európa-bajnoki selejtezőn legutóbb 2018 novemberében szerepelt. Akkor Albánia ellen a válogatpott hatalmas különbségű idegenbeli győzelmet ért el. Ezzel a sikerrel bebiztosították a magyar csapat részvételét a 2019-es Európa-bajnokságon - derül ki a Nemzeti Sport oldaláról. Az idegenbeli meccs előtt elfogadta a nemzeti csapat felkérését, és Fegyverneky Zsófia 21 ponttal a második legeredményesebb játékosa volt a magyar csapatnak azon az Albánia elleni meccsen.

Székely Norbert szövetségi kapitány idén januárban kérte Fegyvernekyt, hogy a hét végén csatlakozzon a Székesfehérváron készülő kerethez, és a 36 esztendős ikon vállalta a feladatot.

Fegyverneky Zsófia újra a magyar válogatott csapatot segítené játékával Forrás: FIBA

Személye hatalmas fegyver lehet a február negyedikén esedékes pöstyéni szlovák–magyar Eb-selejtezőn, ahol mindenképpen győznie kell válogatottnak, hogy aztán elkezdődhessen a számolgatás, mi lenne nekünk a legjobb a két nappal későbbi holland–szlovák összecsapáson, meg persze a többi csoportban.

– indokolta Székely Norbert, miért kellett reaktiválnia Fegyverneky Zsófiát. A szövetségi kapitány szerint a rutinos irányító sokat lendít majd a játékunkon,

a szlovákok nagyon erősek egyes és kettes pozícióban, s az ő küzdőképessége rengeteget jelenthet.

-mondta még el Székely Norbert a Sopron játékosának visszatéréséről.