A Szolnok és az OSC sem jut főtáblára a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában

Budapest, 2020. november 14. Lévai Márton kapus (b) Bundschuch Erik (j2) és Salamon Ferenc (j, háttal), az OSC játékosai és Nebojsa Toholj, a szerb csapat játékosa (b2) a férfi vízilabda Bajnokok Ligája selejtezőjében játszott OSC - Radnicki Kragujevac mérkőzésen a fővárosi Nyéki Imre Uszodában 2020. november 14-én. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A házigazda OSC 9-9-es döntetlent játszott a szerb Radnicki Kragujevac együttesével, míg a Szolnoki Dózsa elképesztően gólgazdak mérkőzésen ért el 18-18-as döntetlent a horvát Mladost Zagrebbel a férfi vízilabda Bajnokok Ligája budapesti selejtezőtornáján, ezzel eldőlt, hogy már egyik csapat sem juthat a torna főtáblájára.

A Mladost és a Szolnok, azaz az A2 csoport két hibátlan mérlegű csapatának a csoportelsőségről döntő szombati összecsapásán a második negyedben úgy tűnt, a horvátok magabiztosan diadalmaskodnak, hiszen öt góllal elléptek.

A Szolnok még a zárónegyed kezdetekor is 16-12-es hátrányban volt, ám a végül hatgólos, mindössze 19 éves Konarik Ákos vezérletével fokozatosan felzárkózott és egy perccel a vége előtt egyenlített.

A rivális fél perccel a vége előtt újra megszerezte a vezetést, a Szolnok az utolsó 18 másodpercben fórban támadhatott és Nagy Ádám negyedik találatával ismét egyenlített, amikor már csak hat másodperc volt hátra.

Így a Szolnok ugyan nem kapott ki, ám a 18-18-as döntetlent azt jelentette, hogy eggyel jobb gólkülönbségének köszönhetően vasárnap a Mladost játszhat a BL-főtáblára jutásért, míg a Dózsa az Eurokupában folytathatja a szereplését.

Varga Dániel együttesének, azaz az OSC-nek is győzelemre lett volna szüksége, hogy megnyerje a B1 jelű csoportját, amivel kivívja a lehetőséget, hogy vasárnap a főtáblára kerülésért játsszon, de az ötgólos Manhercz Krisztián remek játéka ellenére be kellett érnie a döntetlennel, illetve az Eurokupa-indulással.

Budapest, 2020. november 14. Lévai Márton kapus (b) Bundschuch Erik (j2) és Salamon Ferenc (j, háttal), az OSC játékosai és Nebojsa Toholj, a szerb csapat játékosa (b2) a férfi vízilabda Bajnokok Ligája selejtezőjében játszott OSC - Radnicki Kragujevac mérkőzésen a fővárosi Nyéki Imre Uszodában Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A BL-selejtezőjében Olaszországban és Budapesten is két-két csoportban zajlanak a küzdelmek, a vasárnapi helyosztókon a négy csoportgyőztes játszik majd a két főtáblás helyére. Siracusában a Szolnok, Budapesten az OSC szerepelt.

Eredmény, BL-selejtező,
B1 csoport (Budapest):
OSC-Radnicki Kragujevac (szerb) 9-9 (1-1, 3-2, 2-4, 3-2)
a magyar csapat gólszerzői: Manhercz 5, Salamon 2, Burián, Erdélyi 1-1

pénteken játszották:
OSC-Terrassa (spanyol) 15-16
csütörtökön játszották:
OSC-Szintez Kazany (orosz) 12-11
szerdán játszották:
OSC-Tourcoing (francia) 12-9
A csoport végeredménye: 1. Radnicki Kragujevac 8 pont, 2. OSC 7, 3. Szintez Kazany 6, 4. Terrassa 4, 5. Tourcoing 2

Eredmény, BL-selejtező, A2 csoport (Siracusa):
Mladost Zagreb (horvát)-Szolnoki Dózsa 18-18 (6-5, 6-3, 4-4, 2-6)
a magyar csapat gólszerzői: Konarik 6, Nagy Á. 4, Filipovic, Pijetlovic 2-2, Teleki, Kovács Ge., Schmolcz, Drasovic 1-1

pénteken játszották:
Szolnoki Dózsa-Pays d'Aix (francia) 11-9
csütörtökön játszották:
Szolnoki Dózsa-Idraikosz (görög) 10-0 - megállapított eredmény
A csoport végeredménye: 1. Mladost Zagreb 7 pont (44-31), 2. Szolnok 7 (39-27), 3. Pays d'Aix (francia) 3, 4. Ydraikosz (görög) 0