Vágólapra másolva!
A montenegrói Buducsnoszt Podgorica nem hétköznapi körülmények között veszítette el 29-26-ra a horvát Podravka Koprivnica elleni mérkőzését a női kézilabda Bajnokok Ligája első fordulójában.

A montenegrói sztárcsapatra ugyanis lecsapott a koronavírus, így Dragan Adzsics vezetőedzőnek nem kevesebb, mint tizenegy meghatározó játékosáról kellett lemondania a horvátországi túra előtt. Így mások mellett nem lehett ott a keretben a kapitány Milena Raicsevics, valamint a korábban Győrben is játszó Jovanka Radicsevics sem. A csapat nagy részét így ifi és junior korú játékosok alkották, akikhez csatlakozott a már 2017-ben visszavonult klubelnök, Radmila Petrovics is, aki három lövésből egy gólt szerzett.

A Buducsnoszt minden nehézség ellenére remekül kezdett, a 20. percben már kilenc góllal vezetett, amiből öt a félidőre is megmaradt. A második játékrészt azonban már nem bírták erővel a fiatalok, és a kaproncai csapat végül három góllal legyőzte őket.

Az A csoportban a 12 gólig jutó román sztár, Cristina Neagu vezérletével a CSM Bucuresti 31-26-ra legyőzte a francia Metz csapatát.

Eredmények, női kézilabfda-BL:
B csoport, 1. forduló:
Podravka Koprivnica (horvát)–Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) 29–26 (12–17)

A csoport:
BBM Bietigheim (német)–Team Esbjerg (dán) 26–33 (12–19)
CSM Bucuresti (román)–Metz Handball (francia) 31–26 (17–10)