Vágólapra másolva!
A Telekom Veszprém gólgazdag mérkőzésen, 37-34-re győzni tudott az ukrán Motor Zaporozhye otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 3. fordulójának szerda esti mérkőzésén.

David Davis csapatának meggyűlt a baja az ukrán együttessel. A Motor szinte a teljes találkozót a kezdőjével játszotta le, Aidenas Malasinskas és Milos Orbovic a hátsó posztokon, Viachaslau Bokhan beállóban keserítette meg jóval esélyesebb ellenfele dolgát.

A 10 gólos Petar Nenadic volt a Veszprém vezére az ukrán Motor otthonában Fotó: Polyák Attila - Origo

Az ezúttal magyar játékos nélkül útra kelő Veszprém védekezése szinte végig akadozott a mérkőzésen. A Lékai Máté, Ligetvári Patrik és Székely Márton nélkül útra kelő csapat sokáig nem találta az ellenszert a Motor támadójátékára. Ennek volt köszönhető, hogy az első félidőt az ukránok nyerték 18-17-re.

Nikolaj Markussen, a Veszprém 212 centiméteres balátlövője is bemutatkozhatott BL-mérkőzésen a klub színeiben, és gólokkal járult hozzá csapata kiváló támadójátékához. A Motor a 40. percben még kétgólos előnyben volt, ekkor Petar Nenadic vezérletével magához ragadta a kezdeményezést, és négy perccel később már 28-26-ra az Építők állt jobban.

Hiába Jorge Maqueda és Rogerio Moraes remek góljai, a védekezés továbbra sem akart összeállni. A Nantes elleni BL-nyitány hőse, Rodrigo Corrales ezúttal nem tudott sokat hozzátenni a játékhoz. A hajrára két-három gólos vendégelőnnyel fordulhattak a felek. A két csapat keretének mélysége közötti különbséget jól mutatja, hogy míg David Davis az utolsó pár percre Kentin Mahét és Rasmus Laugét is a pályára tudta küldeni, addig a túloldalon továbbra is Malasinskas és Orbovic voltak fent a pályán.

A végül 71 gólt hozó mérkőzést a Veszprém 37-34-re tudta megnyerni, amivel három játéknap után is százszázalékos a BL-ben.

A találkozó legeredményesebb kézilabdázója Nenadic lett, tíz góllal. A mieink a 4. fordulóban a szlovén Celjét fogadják október 14-én, szerdán.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, B-csoport, 3. forduló
Motor Zaporozhye (ukrán) - Telekom Veszprém 34-37 (18-17)