Faragó Tamás: Akkor is pozitív tudott maradni, amikor már tudta, hogy nagy a baj

Benedek Tibor galéria
Nagyvárad, 2016. április 26. Benedek Tibor szövetségi kapitány a férfi vízilabda világliga A csoportjában, az 5. fordulóban játszott Románia - Magyarország mérkőzésen a nagyváradi Ioan Alexandrescu uszodában 2016. április 26-án. A magyar válogatott 15-7-re győzött, így továbbra is versenyben van a csoportelsőségért, ezáltal pedig a júniusi szuperdöntős részvételért. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Benedek Tibor nemcsak az egyik legnagyobb vízilabdázó volt, hanem maga a sportember fogalma: akkor is pozitív tudott maradni, amikor már tudta, hogy nagy a baj - ezt mondta az Origónak Faragó Tamás olimpiai arany-, ezüst- és bronzérmes vízilabdázó a 47 éves korában súlyos betegségben meghalt vízilabdázóról.

„Minden halál fájdalmas, de amikor ilyen hamar következik be, az még fájdalmasabb. Tudtuk, hogy Tibor nagy mérkőzés előtt áll, de mindenki reménykedett.

Az egész tehetségét és tudását arra használta, hogy megoldja a dolgokat, ezért is gondoltuk, hogy képes lehet erre" – mondta Faragó Tamás, aki áprilisban beszélt utoljára Benedek Tiborral.

Faragó Tamás és Benedek Tibor olimpiai bajnok vízilabdázók Gyarmati Dezső temetésén 2013-ban Forrás: MTI/Beliczay László

„Utoljára Tibor napon hívtam, felköszöntöttem. Beszéltünk pár percet.

Ő úgy beszélt a saját történetéről, mindig az maradt meg bennünk, hogy nagyon pozitívan állt hozzá a dologhoz. Tibi okos gyerek volt, tudta, mi a dolga, de sugárzott belőle a pozitivizmus.

Nemcsak az egyik legnagyobb vízilabdázótól, de magától a sportembertől búcsúzunk. Igazi fogalom volt

– mondta Montreal olimpiai bajnoka.

Tegnap Kárpáti György hagyott itt minket 85 évesen, ma pedig Benedek Tibor 47 évesen. Talán ez is kifejezi azt a drámát, amit most Tiborral kapcsolatban érzünk. A döbbenet vált most úrrá mindenkin. Tudjuk, hogy a halál mindig váratlan, akkor is, ha tudjuk, hogy szinte elkerülhetetlen. Azért is nehéz feldolgozni, ami történt, mert egy fiatal emberről beszélünk, aki ereje teljében volt. A végén sajnos nem volt szerencséje - tette hozzá.