Vágólapra másolva!
Az Alcoa-Köfém Kft. nem támogatja július elsejétől a székesfehérvári nőikézilabdacsapatot, így az előző NB I-es idényben hatodik együttes Fehérvár KC néven szerepel a 2012/13-as szezonban.

Balássi Imre, az anyaegyesület Köfém SC elnöke a hétfői sajtótájékoztatón bemutatta az FKC új játékosait és vezetőedzőjét is: a tréner a norvég Pal Oldrup Jensen lesz, munkáját Siti Bea másod-, illetve Sugár Tímea kapusedző, míg az utánpótláscsapatoknál Deli Rita szakmai igazgató segíti.

Jensen korábban Karl Erik Böhn szövetségi kapitánytól is érdeklődött a magyar bajnokság színvonaláról és a klubról, s a begyűjtött információk, valamint a személyes benyomások alapján állítja: egy más szemlélettel és a maximumot nyújtva szép sikerek részese lehet a csapat.

A szélső Azari Fruzsina egyéves veszprémi kitérő után tért vissza és az átlövő Emberovics Míra is tagja volt már korábban a fehérvári csapatnak.

"Azért jöttem vissza Székesfehérvárra, hogy fejlődjek, és érzésem szerint az új edzővel erre minden esélyem megvan. Valószínűleg kiegyensúlyozott lesz a bajnokság, és a negyedik-hatodik hely valamelyikén szeretnénk végezni" - mondta Azari.

Két év kihagyás után ismét edzésbe állt Siti Eszter, és a korábbi válogatott játékos a felkészülés során dönt arról, hogy vállalja-e az NB I-es szereplést.