Vágólapra másolva!
A címvédő FTC egygólos vereséget szenvedett vasárnap az orosz Rosztov-Don otthonában a nőikézilabda-KEK nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, így bizakodva várhatja a jövő szombati, hazai visszavágót. A szintén a KEK-ben szereplő Alcoa bravúros teljesítménnyel négy góllal verte hazai pályán a jóval esélyesebb szerb Zajecart.

Kifogott a Békéscsabán a KEK-döntős kézicsapat

Női KEK, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések:
Rosztov-Don (orosz) - FTC Rail Cargo Hungaria 23-22 (13-8)
Alcoa FKC - Zajecar (szerb) 24-20 (11-6)

A félidőben a házigazdák már öt góllal vezettek, majd a fordulás után röviddel 15-8 is volt a meccs állása. A magyar együttes nem adta fel, és az összesen hétszer eredményes szerb Jelena Zivkovic vezérletével felzárkózott, sőt előbb kiegyenlített, majd nála volt az előny. Az utolsó gól, s ezzel a győzelem ugyan az oroszoké lett, de az FTC így is elégedetten utazhat haza.

A másik magyar csapat meccsén a magyar bajnoság alsóházához tartozó, anyagi gondokkal küzdő Alcoa végig vezetve verte a szerb Zajecart, így megőrizte esélyét a nyolc közé jutásra, a visszavágót jövő szombaton rendezik. A székesfehérvári csapatnál a hét közepén menesztették Mihály Attila vezetőedzőt, a kupameccsen Siti Beáta, az eddigi másodedző ült a kispadon.