Vágólapra másolva!
A Honvéd férfivízilabda-csapata spanyol riválisa, a Terrassa pénteki legyőzése (15-9) után szombaton is nyert a LEN-kupa 2.  selejtezőkörében: a második játéknapon a Marseille-ben vetélkedő négyes leggyengébbjét, a német Esslingent verte el alaposan, 16 góllal. A Ferencváros is begyűjtötte második sikerét a Duisburg ellen.

Eredmények, 2. selejtezőkör, I csoport, 2. játéknap:
Groupama-Honvéd - SSV Esslingen (német) 18-2 (5-1, 7-0, 3-1, 3-0)

G csoport:
FTC-Fisher Klíma - ASC Duisburg (német) 9-8 (2-2, 4-3, 2-0, 1-3)

A várakozásnak megfelelő könnyed sikert aratott második fellépésén a magyar gárda, amelyből Tóth Márton és Angyal Dániel volt a legeredményesebb: mindketten 3-3 gólt szereztek.

Mivel az első kettő jut tovább a kvartettből, a Honvéd két győzelmével gyakorlatilag már a legjobb 16 között van, s vasárnap a csoportelsőség a tétje a házigazda franciák elleni zárónapi összecsapásnak.

A görög Vuliagmeni 11-9-es legyőzése után a német Duisburgon is sikerrel jutott túl a Ferencváros, amely a LEN-kupa nizzai selejtezőcsoportjában 9-8-ra nyert

Nem könnyen kerekedett felül a zöld-fehér együttes német riválisán, Ambrus Tamás legénysége csak a harmadik nyolc percben szerzett akkora - háromgólos - előnyt, hogy a Duisburg a hajrában csupán megközelíteni tudta, beérni már nem a magyar csapatot. A gólokon négyen osztoztak: Szeles György háromszor volt eredményes, a délszláv légiós, Sasa Misic, valamint a kétszeres olimpiai bajnok Varga Tamás és a 2000-es, sydneyi ötkarikás játékokon aranyérmes Varga Zsolt egyformán 2 góllal segítette a népligetieket a diadal kivívásában.

A Ferencváros két győzelmével továbbjutónak tekinthető, s a vasárnapi befejező fordulóban a csoportelsőségért száll vízbe a házigazda Nice ellen.