Vágólapra másolva!
Krivokapics Milorad mélyvénás trombózis miatt nemcsak a hétvégi Pannon-kupát, de a férfikézilabda-válogatott Szlovénia elleni világbajnoki selejtezőit is kihagyja. Azt sem lehet még tudni, Nagy László és Pérez Carlos ott lesz-e a júniusi összecsapásokon, ennek ellenére a péntektől vasárnapig tartó négyes torna komoly jelentőséggel bír a felkészülést illetően.

"A mostani a Pannon-kupa-válogatott, a szlovénok ellen mások is lehetőséget kapnak majd. A jelenlévők szereplése dönti el, hogy közülük hányan juthatnak júniusban is szerephez" - fogalmazott Mocsai az eseményt felvezető keddi sajtótájékoztatón. Az előzetes keretek alapján elmondható, hogy a görög, a szlovák és a lengyel együttes is szinte a legerősebb összeállításban lép pályára a hétvégén Ózdon, Tiszaújvárosban és Miskolcon.

A kapitány megjegyezte: több olyan játékos, aki tagja a bő keretnek, most nem kapott meghívót, míg Krivokapics Milorad és Katzirz Dávid sérülés miatt nem lehet a társakkal. Helyettük egyedüliként Zubai Szabolcs csatlakozott a Veszprémben készülő kerethez.

Az biztos, hogy a szlovénok elleni vb-selejtezőn Krivokapics sem lehet ott, dr. Szabó István, a Pick Szeged orvosa ugyanis rossz hírről tájékoztatta a klub honlapját. "Miloradot meg kell műteni, mélyvénás trombózisa van. Ez azt jelenti, hogy ebben az idényben már biztosan nem léphet pályára."

Azt sem lehet tudni, Nagy László és Pérez Carlos pályára lép-e sorsdöntő júniusi vb-selejtezőkön. "Ami Nagy Lászlót illeti, a véleményem nem változott: tíz évig éltem Németországban négy gyermek apjaként, el kellett döntenem, a gyermekeim magyarok vagy németek legyenek. Számunkra egyértelmű volt, hogy az előbbi mellett döntünk. Nagy Lászlónak el fogom mondani, hogy erkölcsi döntés, hogy melyik válogatottban szerepel. Ez nem lehet pénz kérdése, ebben az ügyben határoznia kell. Mindezt személyesen fogjuk megbeszélni, nem telefonon. Carlos Pérezzel pedig akkor fogok leülni egyeztetni a szlovénok elleni esetleges szerepléséről, amikor a sűrű versenynaptár miatti nyomás csökken Veszprémben" - nyilatkozta Mocsai Lajos a Kézi.hu szakportálnak.

Sinka László, a magyar szövetség elnöke kiemelte: a múlt szombati lengyel légikatasztrófa miatt kihirdetett nemzeti gyász ellenére a lengyel válogatott visszaigazolta szereplését, így biztosan eljön Magyarországra.

A Pannon-kupák 2005 óta íródó történetében eddig háromszor nyert a magyar csapat, kétszer pedig a most hiányzó szerbek diadalmaskodtak. A magyarok júniusban a szlovénokkal csatáznak majd a vb-szereplését. A jövő évi világbajnokságon való részvétel az olimpiai kvalifikáció szempontjából különösen fontos lenne.

A magyarok kerete:
kapusok: Fazekas Nándor (MKB Veszprém), Liszkai Szilveszter (Pick Szeged), Mikler Roland (Dunaferr)
jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB Veszprém), Iváncsik Tamás (MKB Veszprém)
jobbátlövők: Laluska Balázs (Cimos Koper), Mocsai Tamás (TBV Lemgo)
irányítók: Császár Gábor (Chambéry), Lékai Máté (PLER), Nagy Kornél (Dunaferr)
beállósok: Gál Gyula (Croatia Zagreb), Schuch Timuzsin (Constanta), Zubai Szabolcs (Pick Szeged)
balátlövők: Ilyés Ferenc (TBV Lemgo), Putics Barna (GWD Minden);
balszélsők: Halász Máté (Tatabánya Carbonex), Iváncsik Gergő (MKB Veszprém)

A program, péntek, 1. forduló (Ózd):
Lengyelország - Szlovákia 15.45
Magyarország - Görögország 18.

szombat, 2. forduló (Tiszaújváros):
Magyarország - Szlovákia 12.00
Lengyelország - Görögország 14.15

vasárnap, 3. forduló (Miskolc):
Szlovákia - Görögország 9.30
Magyarország - Lengyelország 11.55