Vágólapra másolva!
Zácsik Szandra, függetlenül attól, hogy amatőr vagy profi státusú, a szlovén Krim Ljubljana játékosa - közölte kedden az Európai Kézilabda Szövetség (EHF), így a magyar szövetségnek ki kell adnia a Ferencvárosban szereplő átlövő játékjogát a szlovénoknak.

Az EHF legfrissebb levele új helyzetet teremt, mert a Ferencváros ügyvezetője, Maglódi Lajos hétfőn még arról beszélt: úgy érzi, senki sem tudja meggátolni Zácsikot abban, hogy amatőrként FTC-játékos maradjon.

Maglódi kedden elmondta: a szlovénok egyelőre nem utalták át a 7500 eurós nevelési költségtérítést, ám ezt bármikor megtehetik, ebben az esetben 30 napon belül kell kiadni Zácsik játékjogát a Ljubljanának.

"Folyamatosan egyeztetünk a magyar és az európai szövetséggel, valamint a szlovénokkal. Az biztos, hogy a ljubljanai vezetőkkel a jövő héten találkozunk, és az útra jön velem ügyvéd is" - mondta Maglódi. Hozzátette: megoldást kell találni arra, hogy Zácsik milyen módon maradhat a magyar egyesületnél.

Az ügy előzménye, hogy az augusztusi junior Eb-n ezüstérmes válogatott erőssége még fiatalkorúként aláírt a Ljubljanához és az FTC-hez is. Az EHF első fokon eltiltotta a játékost és pénzbüntetésre ítélte a zöld-fehéreket, ám ezeket az ítéleteket később visszavonta.

Az átlövő szeretne maradni a zöld-fehéreknél, és beleegyezett, amatőr lesz, de a mostani EHF-levél tükrében ez hiábavalónak bizonyul, és nem ad felmentés a ljubljanai igazolás alól.

Zácsik jelezte: ha nem marad más választása, akkor kimegy Ljubljanába játszani, de bízik benne, a két klub meg tud állapodni, és marad az FTC-ben.